Αμέλια Έρχαρτ: Η νέα θεωρία για την εξαφάνιση της είναι αρκετά σοκαριστική

14:29 27/8/2019 - Πηγή: People

Ο Ρόμπερτ Μπάλαρντ είναι αυτός που ανακάλυψε το ναυάγιο του Τιτανικού και την βάρκα του Τζον Κένεντι στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Επομένως, δε θα μπορούσε να υπάρξει πιο ικανός απ΄αυτόν για να βρει και τι έγινε τελικά με την Αμέλια Έρχαρτ, σε ένα μυστήριο που βασανίζει την ανθρωπότητα για πάνω από έναν αιώνα.

Ο εξερευνητής και η ομάδα του ασπάστηκαν τη θεωρία που λέει ότι η Έρχαρτ δεν έπεσε στη διαδρομή προς τη νήσο Χάουλαντ, περί τα 1700 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Χαβάης, αλλά περίπου 350

ναυτικά νοτιοανατολικά, στη νήσο Νικουμαρόρο, που βρίσκεται στον Κοραλλιογενή Ύφαλο γύρω από τη νήσο Γκάρντνερ.

Κάπως έτσι βρέθηκαν σε αυτό το πολύ μικρό νησί, με στόχο να βρουν κάποιο υπόλειμμα από το Electra, το μικρό αεροπλάνο με το οποίο ταξίδευαν η Έρχαρτ και ο συνοδηγός της Φρεντ Νούναν.

Από τα ευρήματα τους παράγεται μια θεωρία που για τους αρχαιολόγους της ομάδας του Μπάλαρντ είναι αρκετά πιθανή. Αυτή η θεωρία λέει ότι ο Νούναν πέθανε κατευθείαν στην πτώση, το αεροπλάνο έγινε σμπαράλια, αλλά η Έρχαρτ επιβίωσε.

Ήταν όμως δεδομένο πως δεν θα άντεχε για πολύ σε ένα τόσο μικρό νησί με ελάχιστη τροφή. Άντεξε για μερικές εβδομάδες έχοντας ως παρέα μερικά ογκώδη καβούρια. Ήταν αυτά τα καβούρια που καταβρόχθησαν το άψυχο σώμα της μετά τον θάνατο της.


Η παραπάνω θεωρία υποστηρίζεται έτι περισσότερο κι από τα ευρήματα των Άγγλων στρατιωτών στο νησί την εποχή του Β’ Παγκοσμίου. Τότε είχαν βρει 13 κόκαλα που όλοι είχαν υποθέσει πως ανήκαν στην Αμέλια Έρχαρτ. Παρόλα αυτά, οι επιστήμονες είχαν κάνει λόγο για οστά ανδρικού οργανισμού, αλλά υπήρξαν πολλοί που διαφώνησαν με αυτό.

Αν λοιπόν οι διαφωνούντες είχαν δίκιο και ήταν όντως τα κόκαλα της Έρχαρτ; Πού πήγαν τότε τα υπόλοιπα 193 κόκαλα του σώματος της; Η απάντηση βρίσκεται στα καβούρια.

Φυσικά, από τη στιγμή που δεν έχουν βρεθεί ακόμα συντρίμμια του Electra, τίποτα δεν μπορεί να λέγεται με σιγουριά. Μάλιστα, ο Μπάλαρντ ανέφερε χαριτολογώντας στο τέλος της έρευνας ότι ίσως η Αμέλια Έρχαρτ να κάνει παρέα με τον Νταν Κούπερ και τον Τζίμι Χόφα, δύο ακόμα μεγάλα μυστήρια νεκρών της ανθρωπότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα