John Varvatos: Μια ματιά στη ζωή του ασυμβίβαστου ελληνοαμερικανού σχεδιαστή

08:12 14/12/2019 - Πηγή: People

Είναι μεγαλωμένος στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ, με καταγωγή από την Κεφαλονιά. Κοινώς, αγύριστο κεφάλι, όπως αποκαλούν τους Επτανήσιους, που θα γυρίσει τον κόσμο ανάποδα μέχρι να πετύχει αυτό που θέλει. Ο John Varvatos από τότε που θυμάται τον εαυτό του ήθελε (πολύ) μόνο ένα πράγμα: να σχεδιάζει ρούχα! Αυτή τη στιγμή θεωρείται παγκοσμίως ένας από τους πιο διάσημους σχεδιαστές μόδας, με τα ρούχα του να είναι συνώνυμο

της αντρικής (alternative) κομψότητας.

Από τη Ζένια Σώρου

«Το να είσαι ταπεινός και να μην ξεχνάς ποτέ από πού προέρχεσαι είναι δύο αρχές μου που θεωρώ πως προκύπτουν από το ελληνικό μου DNA» δήλωσε στο InStyle αμέσως μετά την παρουσίαση της capsule συλλογής του «Led Zeppelin x John Varvatos», που σχεδιάστηκε με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων του θρυλικού συγκροτήματος Led Zeppelin και είναι πλέον διαθέσιμη στo attica City Link.

«Η σύμπραξη με τους Led Zeppelin σε αυτή τη συλλογή είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Η μουσική και το στιλ τους είχαν πάντα μεγάλη επιρροή πάνω μου. Ήταν απίστευτη εμπειρία ο σχεδιασμός αυτής της συλλογής μαζί με την μπάντα και η δημιουργία ρούχων που αντιπροσωπεύουν τις ρίζες του στιλ τους, ενώ παραμένουν την ίδια στιγμή εξαιρετικά σύγχρονα» τόνισε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, βγάζοντας στη συνέχεια selfies με διάσημους Έλληνες παρευρισκόμενους –μεταξύ αυτών ο Σάκης Ρουβάς με την Κάτια Ζυγούλη, ο Αντώνης Ρέμος με την Υβόννη Μπόσνιακ, η Μαρία Μπεκατώρου και η Φαίη Σκορδά– και υπογράφοντας το τελευταίο του βιβλίο Rock in Fashion.

«Έρχομαι στην Ελλάδα συχνά, κάθε 2-3 χρόνια. Έχω φίλους εδώ και όταν επιστρέφω νιώθω σαν να είμαι σπίτι μου» διευκρίνισε για την ελληνική του καταγωγή και συνέχισε αναφέροντας πως «αγαπώ και την Αθήνα, η οποία έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία 15 χρόνια και έχει γίνει μια κοσμοπολίτικη πόλη».

Κοσμοπολίτης και ο ίδιος, με ιδιαίτερη αγάπη στις γυναίκες –παρότι σχεδιαστής αντρικών ρούχων– επαναλαμβάνει σε κάθε του συνέντευξη πως αν από κάπου αντλεί καθημερινά έμπνευση, είναι από τις γυναίκες. «Με εμπνέουν πάντα πολύ! Το πώς κινούνται, το πώς φέρουν τον εαυτό τους, το στιλ τους». Όσο για τον άνθρωπο της μόδας που ανέκαθεν αποτελούσε για εκείνον πρότυπο, αυτός είναι «φυσικά ο Ralph Lauren. Υπήρξε μεγάλη έμπνευση». Για την ιστορία, να αναφέρουμε πως ο John Varvatos πριν δημιουργήσει το δικό του αναγνωρισμένο brand, εργαζόταν στους οίκους Polo Ralph Lauren και Calvin Klein.

Μιλώντας στο περιοδικό InStyle για τις συνεργασίες αυτές θυμάται χαρακτηριστικά: «Ήταν και οι δύο βιρτουόζοι στο χτίσιμο της ταυτότητας ενός brand και μου έμαθαν ότι για να ηγείσαι μιας βιομηχανίας, πρέπει να έχεις στα χέρια σου ένα προϊόν μοναδικό και πως είναι απαραίτητο να το μαρκετάρεις σαν να έχει μια συγκεκριμένη προσωπικότητα. Το κλειδί βρίσκεται στο να διαφέρεις, να γνωρίζεις το DNA της εταιρείας και να μένεις πιστός σε αυτό».

Ο επίλογος δικός του. «Στην οικογένειά μου δεν είχαμε οικονομική άνεση, αλλά από παιδί ήθελα να μοιάζω με ροκ σταρ. Όταν πια έγινα έφηβος, πίστευα ότι αν μοιάζω με ροκ σταρ θα αρέσω στα κορίτσια!». Τελικά κατάφερε και τα δύο!

Όλα τα νέα, πλούσιο ρεπορτάζ, καθημερινές στιγμές διασήμων και ξεχωριστές στιγμές καθημερινών ανθρώπων στο People, που κυκλοφορεί μαζί με το Έθνος της Κυριακής

O John Varvatos παρουσίασε τη Led Zeppelin capsule συλλογή του στο Attica City Link

Keywords
Τυχαία Θέματα