ANT1: Ανακοίνωση-έκπληξη στην παρουσίαση προγράμματος για το Euro 2020

09:23 11/9/2019 - Πηγή: People

Σε μια αναπάντεχη κίνηση προέβη ο ANT1 και κατέδειξε την διάθεσή του να μπει δυναμικά και σε έναν τομέα που για χρόνια τον είχε αφήσει. Μπορεί οι αθλητικές διοργανώσεις με ετήσια διάρκεια και συχνότητα στην χώρα να μην παρουσιάζουν κέρδος, αλλά διοργανώσεις όπως το Euro είναι μεγάλες ευκαιρίες. Ακόμα και χωρίς την παρουσία της Ελλάδας.

Στη χθεσινή παρουσίαση προγράμματος στον Ελληνικό Κόσμο, ο διευθυντής

προγράμματος Τζώρτζης Ποφάντης αποκάλυψε στους παρευρισκομένους ότι ο ANT1 «χτύπησε» τη διοργάνωση του Euro 2020 και απέκτησε τα δικαιώματα για την προβολή των αγώνων τον επόμενο Ιούνιο που θα ξεκινήσει η διοργάνωση (12/6-12/7) σε 12 ευρωπαϊκές πόλεις.

Το κανάλι του Αμαρουσίου είχε προσπαθήσει και στο παρελθόν να πάρει αντίστοιχες διοργανώσεις. Οι μόνες φορές που τα είχε καταφέρει ήταν στο μπάσκετ με το Ευρωμπάσκετ του 2013 και το Μουντομπάσκετ του 2014. Σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις που το δοκίμαζε, η ΕΡΤ έβγαινε νικήτρια.

Αυτή τη φορά όμως η ΕΡΤ δεν ανταποκρίθηκε στην τιμή των 8.5 εκατομμυρίων ευρώ που έθεσε η αρμόδια εταιρεία της UEFA για τα τηλεοπτικά. Ούσα σε ένα καθεστώς μείωσης του κόστους της από τη στιγμή που άλλαξε η κυβέρνηση, και μετά την ανεπιτυχή έκβαση με τις ομάδες της Super League που προβάλλει τους εντός έδρας αγώνες τους, η ΕΡΤ αντιπρότεινε στην εταιρεία για το Euro ένα χαμηλότερο ποσό.

Εκεί εμφανίστηκε ο ANT1 και πήρε τα δικαιώματα βάζοντας ένα πολύ σημαντικό περιεχόμενο στο πρόγραμμα του. Σε μια περίοδο μάλιστα που όλες οι εκπομπές θα τελειώνουν. Ακόμα και χωρίς την Ελλάδα, το Euro είναι μια διοργάνωση που αναμένεται να αποσβέσει πολύ εύκολα την επένδυση του καναλιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα