8 πράγματα που δεν πρέπει να βάλετε ΠΟΤΕ στο πλυντήριο

16:22 11/2/2020 - Πηγή: People

Υπάρχει κάποιος που να αμφιβάλλει ότι το πλυντήριο είναι από τις πιο χρήσιμες συσκευές του νοικοκυριού μας; Το γεμίζεις με βρώμικα ρούχα και τα παίρνεις πίσω ολοκάθαρα! Χωρίς ιδιαίτερο κόπο!

Όμως- κι αυτό πιθανά το γνωρίζετε ήδη- δεν είναι όλα τα ρούχα για το πλυντήριο. Κάποια έχουν εξτρά δυσκολία, γι’ αυτό και οτιδήποτε έχει κατασκευαστεί από ύφασμα, έρχεται με οδηγίες πλυσίματος. Από τα λευκά είδη, τα παπλώματα, τα μαξιλάρια μέχρι τα παλτό, τα κουστούμια και τα αθλητικά, οι οδηγίες είναι σαφείς και πρέπει να τηρούνται αν τελικά δεν θέλετε να καταλήξουν τα πράγματά σας κατεστραμμένα,

παραμορφωμένα ή ακόμα και να σας χαλάσουν το πλυντήριο.

Προσοχή: πριν βάλετε ρούχα στο πλυντήριο φροντίστε να έχετε αφαιρέσει από τις τσέπες: κινητά, πορτοφόλια, κλειδιά και κέρματα.

Τι δεν πρέπει να μπαίνει στο πλυντήριο σας για πλύσιμο:

1- Μαγιό
Μπορεί να είναι φτιαγμένα για το …νερό, όμως οι υψηλές θερμοκρασίες που πλυντηρίου μπορούν να καταστρέψουν την ελάστικότητά τους ή τα λουριά. Επιπλέον, επειδή τα υφάσματα είναι πιο ευαίσθητα, αν τα πλύνετε μαζί με άλλα ρούχα μπορεί να τρυπήσουν από την επαφή με φερμουάρ και γατζάκια.

2-Tailored κοστούμια
Αν και τα υφάσμάτα τους (βαμβάκι, πολυεστέρας κ.ά) μπαίνουν στο πλυντήριο, καλό είναι να μη βάζετε σ’ αυτό καλοραμμένα σακάκια, παντελόνια και φούστες. Το ύφασμα μεταξύ εξωτερικού και φόρμας που διαθέτουν, και τους χαρίζει το άκαμπτο, σφικτό σχήμα τους, μπορεί να καταστραφεί αν έρθει σε επαφή με το νερό. Καλό είναι, λοιπόν, να απευθύνεστε στο καθαριστήριο για τα κουστούμια και όλα τα tailored κομμάτια της συλλογής σας.

3-Τα δερμάτινα (παπούτσια & ρούχα)
Αν τα sneakers σας είναι υφασμάτινα, έχετε τη δυνατότητα να τα πλύνετε στο πλυντήριο, όχι όμως αν είναι δερμάτινα, καθώς καταστρέφεται το δέρμα, ενώ υπάρχει περίπτωση να ξεκολλήσουν κάποια σημεία στα οποία χρησιμοποιείται ειδική κόλλα. Αν από την άλλη βάλετε δερμάτινα ρούχα στο πλυντήριο, το πιθανότερο είναι ότι το δέρμα θα καταστραφεί και θα ζαρώσει.

4- Μαλλί, κασμίρ, βελούδο και ρούχα με διακοσμητικά
Πάντα διαβάζετε τις οδηγίες πλύσης αν διαθέτετε ρούχα απ’ αυτά τα υφάσματα. Υπάρχουν υποκατηγορίες σ’ αυτά τα είδη που πλένονται, όμως τα περισσότερα μάλλινα και κασμιρένια ρούχα καλό θα ήταν να πλένονται στο χέρι.

Διαβάστε όλα τα «ΜΕΓΑΛΑ ΜΗ» του πλυντηρίου ΕΔΩ

Keywords
Τυχαία Θέματα