Βάζει ταφόπλακα ο κ. Σκυλακάκης και η κυβέρνηση στο κυνήγι στον Εβρο

09:40 25/11/2023 - Πηγή: iHunt
Βάζει ταφόπλακα ο κ. Σκυλακάκης και η κυβέρνηση στο κυνήγι στον Εβρο

Ρετάρουν επικίνδυνα οι «μεταρυθμιστές» της κυβέρνησης. Καλό είναι το rotation στο μπάσκετ, να ξεκουράζονται λίγο στο πάγκο οι πρωταγωνιστές αλλά στο υπουργικό συμβούλιο φαίνεται ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί με επιτυχία .

Ο Υπουργός μας, ο κος Σκυλακάκης, ως υπεύθυνος για το κυνήγι τον αναφέρω έτσι όχι επειδή είναι με τους κυνηγούς ή ξέρει από κυνήγι, κάνει rotation μόνος του. Όπου φυσάει ο άνεμος εκεί και υπογράφει.

Ανεμοδούρα έχει καταλήξει με τις αποφάσεις του για τις απαγορεύσεις του κυνηγιού στον Έβρο.

Είχαμε μια μεγάλη πυρκαγιά στη Δαδιά του Έβρου. Κάηκαν χιλιάδες στρέμματα δάσους και καλλιεργειών, και ως είθισται σε παρόμοιες περιπτώσεις οι υπουργάρες μας αρχίζουν το έργο της αποκατάστασης των ζημιών με το πιο βολικό για τα μέτρα τους μέτρο. Ολική Απαγόρευση κυνηγιού στις καμένες εκτάσεις. Οι δε συνήθεις φανατικοί της ζωολατρίας, που μονίμως παρεπιδημούν στο υπουργείο, βρίσκουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα μπόσικα του εκάστοτε υπουργού για να περάσουν την ολική απαγόρευση κυνηγιού σε όλη την Ελλάδα. Ευτυχώς μέχρι σήμερα χωρίς αποτέλεσμα.

Ο κος Σκυλακάκης πάντως έδωσε ρεσιτάλ στο θέατρο του παραλόγου. Ο φετφάς που εξέδωσε ήταν ότι πιο ακατανόητο μπορούσε να σκεφτεί ποτέ υπουργός, σοβαρής χώρας, υπεύθυνος για το κυνήγι. Απαγόρευσε το κυνήγι … στη Σαμοθράκη και στην Ορεστιάδα. Δεν τολμώ να σκεφτώ τι είχε στο μυαλό του όταν υπέγραφε ότι πρέπει να απαγορευτεί το κυνήγι σε ένα νησί που θέλεις μια μέρα να φτάσεις με το καράβι, επειδή πήρε φωτιά ένα δάσος στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας. Θα μου πεις ας πρόσεχε το νησί. Ας μη ανήκε στο νομό του Έβρου για να γλύτωνε τις απαγορεύσεις. Ας πρόσεχαν και οι πολίτες που επέλεξαν αυτούς τους υπουργούς για να τους σώσουν λέω εγώ.

Δεν τολμώ να σκεφτώ ότι μπορεί να επεσήμανε στον κο Υπουργό , στα σοβαρά, και να τον πίστεψε κιόλας, κάποιος ειδήμων της πουλολογίας, ότι ο καπνός της πυρκαγιάς επηρέασε τα γλαρόνια του Αιγαίου και τις κιτρινοπαπαδίτσες και πρέπει να σταματήσει το κυνήγι επειδή και τα όπλα των κυνηγών καπνίζουν και επιβαρύνουν το περιβάλλον. Αυτά δεν γίνονται ούτε στις κωμωδίες του σινεμά.

Ξεσηκώθηκαν και δικαιολογημένα οι κυνηγοί του Έβρου, βουλευτές, περιφερειάρχες, δήμαρχοι άρχισαν να μεταφέρουν την δυσαρέσκεια του κόσμου στην κυβέρνηση, άρχισαν τα σχόλια για το ακατανόητο των υπουργικών αποφάσεων και αίφνης ο αέρας γύρισε σε σιρόκος οπότε το γύρισε και ο υπουργός.

Νέος φετφάς, δεν χρειάζονται γνωματεύσεις επιστημονικές ή άλλα ανούσια, αρκεί να πιέζει ο κατάλληλος άνεμος το ανεμούριο. Επιτρέπεται το κυνήγι του αγριόχοιρου σε όλο το νομό Έβρου αποφαίνεται ο κος Υπουργός. Μέσα στην τούρλα της πανώλης γλυτώνει και η Σαμοθράκη τις απαγορεύσεις, γλυτώνει και το δούλεμα ο κος Υπουργός για τις αποφάσεις του, μόνο τα ιδεολογικά στρατά των αντικυνηγών που κανοναρχούν στο υπουργείο του κυνηγιού, αγρυπνούν.

Μέσα στις αναταράξεις του ανέμου ξέχασε ο υπουργός ότι υπάρχει και η Ορεστιάδα και ο Βόρειος Έβρος, η άκρα Θεού στο ξεχασμένο από ανθρώπους και κράτος Τριεθνές. Που έχει τόση σχέση με την πυρκαγιά στη Δαδιά και στην Αλεξανδρούπολη, όση έχει και η Κομοτηνή. Να μη σου πώ ότι η Κομοτηνή είναι πιο κοντά στις πυρκαγιές.

Νέες φωνές του κόσμου, νέες διαμαρτυρίες των βουλευτών, τι να κάνει και ο υπουργός, κάνει ένα μικρό rotation και ετοιμάζεται να βγάλει το νέο φετφά.

Θα επιτρέπεται το κυνήγι βορείως του ποταμού Ερυθροπόταμου μας λέει η απόφαση που ετοιμάζεται προς υπογραφή και ο Le Chasseur , ως καλά πληροφορημένος, έχει στα χέρια του. Μοιάζει λίγο με τις αποφάσεις της Άγριας Δύσης, ότι βορείως του ποταμού Ρίο Γκράντε ισχύει ο απαγορευτικός νόμος για τους Ερυθρόδερμους ιθαγενείς και δεν μπορούν να κυνηγούν ελεύθερα.

Το απόσπασμα από το προσχέδιο της απόφασης που διέρρευσε από το ΥΠΕΝ

Και με το Δέλτα του Έβρου και το κυνήγι των υδροβίων τι θα γίνει; Είναι βορείως του Ευθροπόταμου ή βορείως του Ρίο Γκράντε; Θα υπογραφεί από τον Υπουργό αυτό που ετοίμασαν οι συνήθεις παρατρεχάμενοι παρά τω υπουργώ αντικυνηγοί πουλολόγοι και θα επιβάλουν τις δικές τους ιδεοληπτικές αντικυνηγετικές απόψεις, κόντρα σε κάθε λογική;

Τελικά στη χώρα του απέραντου φρενοκομείου υπάρχουν, βορείως , νοτίως , ανατολικώς και δυτικώς του Ερυθροπόταμου πολλά μετερίζια που πολεμάνε να αποδείξουν ότι η χώρα του απέραντου φρενοκομείου ποτέ δεν πεθαίνει.

Οι πάπιες στο Δέλτα του Έβρου, τα νερά και τα καλάμια υπέστησαν φοβερές καταστροφές από την φωτιά στα βουνά και πρέπει να επανακάμψουν σύμφωνα με τις απόψεις των ειδημόνων της πουλολογίας που προετοιμάζουν τις αποφάσεις του Υπουργού για το κυνήγι.

Πού είσαι Μπιρμπίλη και Τσιρώνη να φάτε την κάπνα του Σκυλακάκη.

Με πιο επιστημονικό σκεπτικό άραγε θα ισχύσει η απόφαση απαγόρευσης κυνηγιού στο Δέλτα του Έβρου? Όποιος το βρεί κερδίζει χρυσούν ωρολόγιον που έλεγαν οι παλιοί πανηγυρτζήδες και ξεγελούσαν τον κόσμο. Όπως προσπαθεί να κάνει ο κος Σκυλακάκης.

«L’ etat c’est moi ή Το κράτος είμαι ΕΓΩ» έλεγε ο Ηλιογάβαλος Λουδοβίκος ο 14ος και δεν ελάμβανε υπόψη κανέναν για τις αποφάσεις του. Αυτός ήταν ένας και κατάφεραν να τον διώξουν, εδώ έχουμε γεμίσει επίδοξους Λουδοβίκους και άντε βρεις σωτηρία από τους σωτήρες.

Le Chasseur

The post Βάζει ταφόπλακα ο κ. Σκυλακάκης και η κυβέρνηση στο κυνήγι στον Εβρο appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα