Θανατηφόρα επιθεση λύκων σε κυνηγόσκυλο στην Κλεισούρα Καστοριάς…VIDEO

17:14 9/5/2024 - Πηγή: iHunt

ΝΕΟ, θανατηφόρο κρούσμα επίθεσης λύκων σε ΑΛΛΟ ένα κυνηγόσκυλo σημειώθηκε την Πέμπτη 09/05/24 στην περιοχή Γιάζια, στην Κλεισούρα της Καστοριάς, κατά την διάρκεια άοπλης εξόδου για τρέξιμο, ξεμούδιασμα και βόλτα. Αυτή την φορά το “λαχείο” έπεσε στον συνάδερφο Παντελή Σιόκη να θρηνήσει την ζωή του αγαπημένου του τετράποδου συνεργάτη, φίλου και συντρόφου, θύμα στην ανεξέλεγκτη πλέον μανία και εθισμό των λύκων στο σκυλίσιο κρέας !!!

Συγκεκριμένα πρόκειται για την Ίρμα 4 ετών, καθαρόαιμο Μπίγκλ, την οποίο έβγαλε

ο Παντελής, για ξεμούδιασμα και τρέξιμο το πρωινό της Πέμπτης στην περιοχή Γιάζια, στην Κλεισούρα της Καστοριάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Λύκοι κατασπάραξαν νεκρή γυναίκα στην Καρδίτσα

Ας δούμε λοιπόν πως περιγράφει το χρονικό της θανατηφόρας επίθεσης στην σύντροφο του, ο ίδιος ο Παντελής : ” Ενώ τα σκυλιά έτρεχαν τα άκουσα να τσιρίζουν, έτρεξα στο σημείο και έβλεπα στο gps την Ίρμα 80 μέτρα μακριά μου και ενώ έτρεχα και φώναζα αυτή απομακρυνόταν, προφανώς την έσερναν. Έφτασα στο σημείο πολύ γρήγορα μόνο και μόνο για να αντικρίσω την Ίρμα που την είχα μεγαλώσει με μπιμπερό από μικρόκουταβάκι, στην κατάσταση που φαίνεται στο βίντεο !!!

Προφανώς λόγω της μικρής απόστασης και της ταχύτηταςμου δεν πρόλαβαν να την ανοίξουν, όπως επίσης δεν πρόλαβαν να σκοτώσουν και ένα κουτάβι που ήταν μαζί της και σώθηκε με δύο δαγκωνιές στα πλευρά. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, είναι αδιανόητο να φοβόμαστε να βγάλουμε τα σκυλιά μας βόλτα, ώστε να απολαύσουμε παρέα την ύπαιθρο και την εξοχή, επειδή παντού υπάρχουν λύκοι που έχουν συνηθίσει να τρώνε σκυλιά που είναι για αυτούς εύκολη και ξεκούραστη τροφή, αντί να τρώνε τα αγριογούρουνα και τα ζαρκάδια που είναι γεμάτη η περιοχή !!!

Είναι αδιανόητο και συνάμα εξοργιστικό το γεγονός ότι η πολιτεία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της αδιαφορούν για τα προβλήματα που δημιουργεί η ανεξέλεγκτη αύξηση του πληθυσμού των λύκων, που στο φινάλε αυτό συμβαίνει με τις δικές της ευλογίες και επιτέλους δεν λαμβάνουν τα απαραίτητα και απαιτούμενα διαχειριστικά μέτρα ελεγχόμενης μείωσης του πληθυσμού τους ακριβώς όπως γίνεται σε όλες τις γειτονικές μας χώρες, αλλά και πολλές Ευρωπαϊκές πλέον, επίσης όπως σε Καναδά, Ρωσία, Η.Π.Α και όπως γινόταν και στην χώρα μας μέχρι το 1991 που ο λύκος άνηκε κανονικά στα θηρεύσιμα είδη.”

https://ihunt.gr/wp-content/uploads/2024/05/wolf_attack.mp4

Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο. Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ και υποστηρίζει με ομόφωνη απόφασή της, η Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, με ψήφισμα που απέστειλε στον αρμόδιο για το κυνήγι υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ταγαρά, σχετικά με την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των λύκων, τις αμέτρητες θανατηφόρες επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα, αλλά και την ατολμία ή τους δισταγμούς της Πολιτείας να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί την κατάσταση. !!! Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:

1. Ημερομηνία/ώρα
2. Περιοχή που συνέβη το περιστατικό
3. Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν
4. Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν
5. Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά
6. Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου

Το άρθρο Θανατηφόρα επιθεση λύκων σε κυνηγόσκυλο στην Κλεισούρα Καστοριάς…VIDEO εμφανίστηκε πρώτα στο iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα