Θανατηφόρα επίθεση λύκων σε κυνηγόσκυλο στα Πιέρια

11:44 21/4/2024 - Πηγή: iHunt

ΝΕΟ, θανατηφόρο κρούσμα επίθεσης λύκων σε ΑΛΛΟ ένα κυνηγόσκυλo σημειώθηκε το Σάββατο 20/04/24 λίγο πριν από το Χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου κοντά στην θέση Μπάρα, στα Πιέρια Όρη κατά την διάρκεια άοπλης εξόδου για τρέξιμο, ξεμούδιασμα και βόλτα. Αυτή την φορά το “λαχείο” έπεσε στον συνάδερφο Χρήστο Δρούγκα να θρηνήσει την ζωή του αγαπημένου του τετράποδου συνεργάτη, φίλου και συντρόφου, θύμα στην ανεξέλεγκτη πλέον μανία και εθισμό των λύκων στο σκυλίσιο κρέας !!!

Συγκεκριμένα πρόκειται για την Ρίτα 4 ετών, Ελληνικό Ιχνηλάτη, την οποίο έβγαλε ο Χρήστος, για ξεμούδιασμα

και τρέξιμο το πρωινό του Σαββάτου στην θέση Μπάρα, λίγο πριν από το Χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου, στα Πιέρια Όρη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Κυνήγι στα δάση της Κατερίνης

Ας δούμε λοιπόν πως περιγράφει το χρονικό της θανατηφόρας επίθεσης στην σύντροφο του, ο ίδιος ο Χρήστος : ” Η Ρίτα είναι στα 450 μέτρα μακριά μου, βρίσκεται σε δίωξη και την βλέπω στο GPS, ξαφνικά ακούω ένα ουρλιαχτό πόνου και την βλέπω ως ακίνητη. Κατάλαβα ότι είναι λύκοι και με φωνές, ουρλιαχτά, με σφυρίγματα και τρέχοντας όσο πιο γρήγορα μπορούσα έφτασα στο σημείο σε λιγότερο από δέκα λεπτά λόγω του δύσβατου της περιοχής, για να αντικρίσω το Ριτάκι μου που την είχα μεγαλώσει από μικρό κουταβάκι, στην κατάσταση που φαίνεται στην φωτογραφία, ενώ λίγο παραπάνω άκουσα θορύβους από τους λύκους που έφευγαν !!!

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, είναι αδιανόητο να φοβόμαστε να βγάλουμε τα σκυλιά μας βόλτα, ώστε να απολαύσουμε παρέα την ύπαιθρο και την εξοχή, επειδή παντού υπάρχουν λύκοι που έχουν συνηθίσει να τρώνε σκυλιά, αντί να τρώνε τα αγριογούρουνα που είναι γεμάτη η περιοχή !!!

Είναι αδιανόητο και συνάμα εξοργιστικό το γεγονός ότι η πολιτεία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της αδιαφορούν για τα προβλήματα που δημιουργεί η ανεξέλεγκτη αύξηση του πληθυσμού των λύκων, που στο φινάλε αυτό συμβαίνει με τις δικές της ευλογίες και επιτέλους δεν λαμβάνουν τα απαραίτητα και απαιτούμενα διαχειριστικά μέτρα ελεγχόμενης μείωσης του πληθυσμού τους ακριβώς όπως γίνεται σε όλες τις γειτονικές μας χώρες, αλλά και πολλές Ευρωπαϊκές πλέον, επίσης όπως σε Καναδά, Ρωσία, Η.Π.Α και όπως γινόταν και στην χώρα μας μέχρι το 1991 που ο λύκος άνηκε κανονικά στα θηρεύσιμα είδη.”

Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο. Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ και υποστηρίζει με ομόφωνη απόφασή της, η Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, με ψήφισμα που απέστειλε στον αρμόδιο για το κυνήγι υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ταγαρά, σχετικά με την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των λύκων, τις αμέτρητες θανατηφόρες επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα, αλλά και την ατολμία ή τους δισταγμούς της Πολιτείας να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί την κατάσταση. !!! Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:

1. Ημερομηνία/ώρα
2. Περιοχή που συνέβη το περιστατικό
3. Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν
4. Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν
5. Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά
6. Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω

του Αλεξανδρου Παλαιολόγου

Το άρθρο Θανατηφόρα επίθεση λύκων σε κυνηγόσκυλο στα Πιέρια εμφανίστηκε πρώτα στο iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα