Πρβωταθλητής Ευρώπης και ο Γεροχρήστος

13:08 17/9/2023 - Πηγή: iHunt

Γράφουν ιστορία οι Έλληνες του Σκητ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Osijek. Συνεχιστής των επιτυχιών της Ελληνικής Αποστολής ο Παναγιώτης Γεροχρήστος με το Χρυσό Μετάλλιο του Σκητ Εφήβων!

Στην κορυφή του βάθρου της Ευρώπης!

Η ατομική διάκριση μετά την ομαδική, τείνει να γίνει θεσμός για την Εθνική του Σκητ. Ο Παναγιώτης Γεροχρήστος ήταν ο ένας από τους έφηβους που κατέκτησαν το Χάλκινο μετάλλιο, στο ομαδικό του Σκητ Εφήβων πέρσι τέτοια εποχή στη Λάρνακα της Κύπρου.

Φέτος ήρθε η σειρά

της ατομικής διάκρισης. Ο νεαρός σκοπευτής ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου των Εφήβων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Σε έναν αμφίρροπο τελικό, φάνηκε ο πλέον ψύχραιμος. Με σκορ 56/60 προηγήθηκε του Ανδρέα Ποντίκη από την Κύπρο (55/60) και πήρε το Χρυσό μετάλλιο και τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης!

Στην κατάταξη πριν τον τελικό ο Γεροχρήστος ήταν τρίτος (120/125) σε ισοπαλία με τον Ιταλό Marco Coco, ενώ μία ανάσα από διπλή εκπροσώπηση στον τελικό βρέθηκε η χώρα μας, καθώς ο Νίκος Φραντζεσκάκης αποκλείστηκε στη διαδικασία του shoot off, καταλαμβάνοντας την έβδομη θέση!

Ένας τελικός «θρίλερ»

Ψύχραιμος στη δοκιμασία του τελικού, ο Παναγιώτης, όντας απόλυτα εύστοχος στο ξεκίνημα (10/10) μπήκε στην ομάδα των κορυφαίων. Με σκορ 19/20 στη συνέχεια έμεινε επικεφαλής μαζί με τον Ανδρέα Ποντίκη από την Κύπρο.

Η τελευταία σειρά βρήκε τον Παναγιώτη κορυφαίο (47/50) και κράτησε τη θέση αυτή μέχρι τέλους. Απόλυτα εύστοχος (4/4) στον τελευταίο βατήρα – εκεί όπου κρίθηκε ο τίτλος – πήρε τη νίκη, το χρυσό μετάλλιο και τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης!

Γιώργος Σαλαβαντάκης ο «αρχιτέκτονας» των διακρίσεων!

Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής του Σκητ των αρχών του αιώνα μας, Γιώργος Σαλαβαντάκης (Χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σίδνεϋ 2004) είναι πλέον η «ψυχή» της Εθνικής Ομάδας Σκητ.

Καθοδηγεί με πάθος την Εθνική Ομάδα, και τα αποτελέσματα φαίνονται στις διακρίσεις.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Baku:

Χρυσό και Κάρτα ο Ε. Μίτας, Ασημένιο (με πανελλήνιο ρεκόρ) η Ομάδα του Σκητ, Χάλκινο και Κάρτα η Ε. Κατζουράκη.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Osijek:

Χρυσό μετάλλιο ο Χ. Χαλκιαδάκης, Χρυσό μετάλλιο ο Π. Γεροχρήστος.

Πρωτοφανής συγκομιδή, στις πιο έντονες αγωνιστικά συνθήκες.

Συγχαρητήρια

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον αγώνα στο video που ακολουθεί :

The post Πρβωταθλητής Ευρώπης και ο Γεροχρήστος appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα