Π. Γραμματσούλιας : Η γνώση είναι η δύναμη μας….

14:58 8/11/2023 - Πηγή: iHunt

Πιστός στο δόγμα του «Η γνώση είναι η δύναμη μας», ο Πρόεδρος κ. Παναγιώτης Γραμματσούλιας και το Δ.Σ της Γ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου διοργάνωσαν το ετήσιο επιμορφωτικό σεμινάριο για τους ομοσπονδιακούς θηροφύλακες της ομοσπονδίας.

Πρώτες ΒοήθειεςΗ κα. Καραμήτου Μαρία να δίνει χρήσιμες πληροφορίες για τις πρώτες βοήθειες

Το σεμινάριο ξεκίνησε με την νοσηλεύτρια του Ερυθρού Σταυρού κα. Καραμήτου Μαρία να δίνει χρήσιμες πληροφορίες για τις πρώτες βοήθειες που μπορούν να προσφέρουν

οι θηροφύλακες κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους. Πληροφορίες που μπορεί να σώσουν ζωές.

Τα διοικητικά πρόστιμα

Ο Διευθυντής Συντονισμού & Επιθεώρησης Δασών Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας & Ιονίων κ. Αλέξανδρος Τοκατλίδη

Πολύ ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική ήταν η τοποθέτηση που έκανε ο Διευθυντής Συντονισμού & Επιθεώρησης Δασών Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας & Ιονίων κ. Αλέξανδρος Τοκατλίδης. Ο κ. Τοκατλίδης ενημέρωσε αναλυτικά τους θηροφύλακες για τι τρόπο που πρέπει να συμπληρώνουν τη φόρμα επιβολής διοικητικών προστίμων. ¨Όπως ήταν φυσικό οι ερωτήσεις έπεσαν βροχή όμως δόθηκαν όλες οι απαραίτητες απαντήσεις και οι θηροφύλακες καλύφθηκαν πλήρως.

Ο νομικός σύμβουλος της Γ’ ΚΟΠ κ. Κουρής

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο νομικός σύμβουλος της Γ’ ΚΟΠ κ. Κουρής και όπως ήταν φυσικό η κουβέντα που ακολούθησε είχε να κάνει με τα διοικητικά πρόστιμα. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουν δοθεί από το υπουργείο όλες οι απαραίτητες διευκρινίσεις όμως ο κ. Κουρής κατάφερε να δώσει σαφής οδηγίες ώστε να αποφευχθούν νομικές παρατυπίες κατά την επιβολή του προστίμου αλλά και των μηνύσεων και των κατασχέσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Π. Γραμματσούλιας : Τη μέγιστη βοήθεια στην αρχόντισσα των βουνών…VIDEOΗ τεχνολογία στο έργο της Θηροφυλακής

Ο κ. Φώτης Μοσχανδρέας από την Α’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης και Δωδεκανήσου παρουσίασε μια ηλεκτρονική εφαρμογή που έχει να κάνει με τη λειτουργία της θηροφυλακής. Η εφαρμογή είναι ήδη εγκατεστημένη στην Γ’ ΚΟΠ (και αναβαθμίζεται συνεχώς) και ο κ. Μοσχανδρέας εκπαίδευσε τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες στις νέες δυνατότητες της εφαρμογής.

Ο κ. Φώτης Μοσχανδρέας

Η ομιλία του Προέδρου

Ο Πρόεδρος της Γ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας κ. Παναγιώτης Γραμματσούλιας, αφού καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους ομιλητές αναφέρθηκε στην σημασία του ετήσιου εκπαιδευτικού σεμιναρίου των Θηροφυλάκων στα πλαίσια της πληρέστερης επαγγελματικής τους κατάρτισης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ουδείς μπορεί να ασχοληθεί με κάτι επιτυχώς και επωφελώς εάν το αγνοεί, καθώς η γνώση είναι βασική προϋπόθεση για προκοπή και πρόοδο».

Ο Πρόεδρος της Γ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Γραμματσούλιας

Ιδιαίτερα, ο πρόεδρος ανέδειξε τον σημαντικό ρόλο που επιτελούν οι Θηροφύλακες και την μεγάλη προσφορά των κυνηγετικών οργανώσεων στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και επισήμανε τα εξής:
1. Το Δ.Σ. της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου εμπιστεύεται τον θεσμό της Θηροφυλακής
2. το Δ.Σ. της Γ΄ΚΟΠ στηρίζει το έργο της Θηροφυλακής
3. το Δ.Σ. της Γ΄ΚΟΠ δεν παρεμβαίνει στο έργο της Θηροφυλακής
4. το Δ.Σ. της Γ΄ΚΟΠ αναγνωρίζει την καθημερινή προσπάθεια των Θηροφυλάκων στα πλαίσια των υπηρεσιακών τους καθηκόντων τα οποία εκτελούν κάτω από δύσκολες και αντίξοες συνθήκες.

Τέλος, ο πρόεδρος απευθυνόμενος στους Θηροφύλακες είπε χαρακτηριστικά «Βοηθήστε μας να πετύχουμε στο δύσκολο έργο μας:

Α) για το καλό της Ομοσπονδίας
Β) για το καλό των κυνηγών
Γ) για το καλό των Θηροφυλάκων και των οικογενειών τους
Δ) για το καλό του Ελληνικού ελεύθερου παραδοσιακού κυνηγίου»
Το ραντεβού ανανεώθηκε για του χρόνου ή και νωρίτερα αν θεωρηθεί αναγκαίο, γιατί όπως είπε ο πρόεδρος «Η Γνώση είναι η δύναμη μας» και έτσι πρέπει να πορεύεται η Ομοσπονδιακή θηροφυλακή.

Η συντακτική ομάδα του iHunt.gr

The post Π. Γραμματσούλιας : Η γνώση είναι η δύναμη μας…. appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα