Νεκρό λαγόσκυλο από επίθεση λύκων στους Φιλίππους Καβάλας…VIDEO

20:59 16/12/2023 - Πηγή: iHunt
Νεκρό λαγόσκυλο από επίθεση λύκων στους Φιλίππους Καβάλας…VIDEO

ΝΕΟ, θανατηφόρο κρούσμα επίθεσης λύκων σε ΑΛΛΟ ένα κυνηγόσκυλo σημειώθηκε την Τετάρτη 08/11/23, στην περιοχή Φιλίππους Καβάλας, πεντακόσια μέτρα από το χωριό, σε κυνήγι λαγού. Αυτή την φορά το “λαχείο” έπεσε στον συνάδερφο Λεωνίδα Πολίτογλου να θρηνήσει την ζωή του αγαπημένου του τετράποδου συνεργάτη, φίλου και συντρόφου, θύμα στην ανεξέλεγκτη πλέον μανία και εθισμό των λύκων στο σκυλίσιο κρέας !!!

Συγκεκριμένα πρόκειται για την Τζούλια

4 χρονών, Γιούρα Γκέκα, την οποία έβγαλε ο Σάκης για κυνήγι λαγού στην περιοχή των Φιλίππων Καβάλας μαζί με άλλα 2 σκυλιά.

Ας δούμε λοιπόν πως περιγράφει το χρονικό της θανατηφόρας επίθεσης στην σύντροφο του, ο ίδιος ο Λεωνίδας : ” Η Τζούλια είναι στα 182 μέτρα μακριά μου, την βλέπω στο GPS, και ενώ ήταν σε δίωξη ξαφνικά αλλάζει πορεία και την βλέπω ως ακίνητη, ενώ αμέσως μετά πήρε μία πορεία για 200 μέτρα και σταμάτησε πάλι, μετά κατάλαβα ότι σε εκείνη την φάση ήταν ο λύκος που την έσερνε και πήγε και την έκρυψε μέσα σε ένα πυκνό πουρνάρι.

Εντωμεταξύ έφτασαν τα άλλα 2 σκυλιά κατατρομαγμένα με τις ουρές στα σκέλια. Τα δένω και με φωνές, τουφεκιές στον αέρα, ουρλιαχτά, και τρέχοντας όσο πιο γρήγορα μπορούσα και ενώ έφτανα στο σημείο είδα από μακριά 1 λύκο να απομακρύνεται από το σημείο με το πάσο του διατηρώντας απόσταση ασφαλείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Αχαΐα: Έδεσαν σκυλίτσα σε δέντρο στο δάσος της Στροφυλιάς

Όταν πια έφτασα κοντά βρήκα την σκυλίτσα μου στην κατάσταση που φαίνεται στο βίντεο, πνιγμένη στον λαιμό και προφανώς λόγω της ταχύτητας μου, έφτασα σε λιγότερο από 4 λεπτά, δεν είχε προλάβει να την ανοίξει. Πρέπει να αναφέρω ότι όλα έγιναν πολύ γρήγορα και αθόρυβα, γιατί δεν άκουσα το παραμικρό. που σημαίνει ότι υπολόγιζε την πορεία της Τζούλιας, της είχε στήσει καρτέρι και την άρπαξε κατευθείαν από τον λαιμό.

Επίσης άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι η επίθεση έγινε αρκετά κοντά μου, στα 182 μέτρα που σημαίνει ότι ο λύκος γνώριζε ότι ήμουν εκεί, που επίσης σημαίνει ότι δεν φοβούνται τον άνθρωπο, ναι δεν μας φοβούνται με ότι αυτό συνεπάγεται.”

https://www.ihunt.gr/wp-content/uploads/2023/12/399917928_24143944428585217_3708589960870203231_n.mp4

Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο. Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ και υποστηρίζει με ομόφωνη απόφασή της, η Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, με ψήφισμα που απέστειλε στον αρμόδιο για το κυνήγι υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ταγαρά, σχετικά με την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των λύκων, τις αμέτρητες θανατηφόρες επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα, αλλά και την ατολμία ή τους δισταγμούς της Πολιτείας να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί την κατάσταση. !!! Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:

1. Ημερομηνία/ώρα
2. Περιοχή που συνέβη το περιστατικό
3. Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν
4. Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν
5. Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά
6. Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου

The post Νεκρό λαγόσκυλο από επίθεση λύκων στους Φιλίππους Καβάλας…VIDEO appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα