Νεκρό κυνηγόσκυλο μετά από επίθεση λύκων στους Πύργους Κοζάνης

19:14 16/8/2021 - Πηγή: iHunt

ΝΕΟ, κρούσμα θανατηφόρας επίθεσης λύκων σε κυνηγόσκυλο σημειώθηκε το Σάββατο 14/08/21 στους Πύργους Εορδαίας της Κοζάνης κατά την διάρκεια άοπλης εκπαιδευτικής εξόδου. Αυτή την φορά το “λαχείο” έπεσε ξανά, για τρίτη φορά στον συνάδερφο Θανάση Συμεωνίδη να θρηνήσει τον αγαπημένο του τετράποδο συνεργάτη, φίλο και σύντροφο, θύμα στην ανεξέλεγκτη πλέον μανία και εθισμό των λύκων στο σκυλίσιο κρέας !!!

Συγκεκριμένα πρόκειται για την Ουζούνα 4 χρονών, ημίαιμο Πόσαβατς την οποία έβγαλε ο Θανάσης μαζί με άλλα 4 σκυλιά, για ξεμούδιασμα

και τρέξιμο το πρωινό του Σαββάτου 14/08/21 στην ευρύτερη περιοχή των Πύργων.

Τα 5 σκυλιά είχαν σηκώσει ένα λαγό ενώ ο Θανάσης παρακολουθούσε από κάποια απόσταση την εξέλιξη της καταδίωξης. Γύρω στις 08.00 είδε στο Gps τα 4 σκυλιά να συνεχίζουν την καταδίωξη ενώ το πέμπτο, δηλαδή η Ουζούνα φαίνονταν ως ακίνητη στα 750 μέτρα μακριά του. Αμέσως κατάλαβε ότι κάτι κακό συμβαίνει και έμπηξε τις φωνές, ενώ παράλληλα άρχισε να τρέχει προς το σημείο που έδειχνε το στίγμα του Gps. Φτάνοντας στο σημείο έπειτα από 30′ εξαιτίας του δύσβατου εδάφους, με φρίκη αντίκρισε το κατασπαραγμένο σώμα της άτυχης σκυλίτσας.

Ο Θανάσης σχολιάζει : ” Η Ουζούνα δεν είναι το πρώτο σκυλί που χάνω από λύκους !!! Πριν 2 μήνες, στις 09/06/21 στα Κομνηνά Εορδαίας οι λύκοι μου έφαγαν την Σόνια, ένα σεγκούτσι 7 χρονών, ενώ μερικούς μήνες νωρίτερα, στις 26/12/20 στο Μεσόβουνο Εορδαίας οι λύκοι μου έφαγαν άλλα 2 σκυλιά, την Μάγια και την Αστραπή και το ίδιο κακό έχει συμβεί σε πάρα πολλούς συνάδερφους !!! Πλέον δεν ξέρουμε που να πάμε να κυνηγήσουμε ή έστω να λύσουμε τα σκυλιά μας να τρέξουν με ασφάλεια γιατί παντού υπάρχουν λύκοι !!! Μετά από κάθε επίθεση αλλάζουμε περιοχή, αλλά να που και πάλι στο ίδιο έργο θεατές !!! Παντού υπάρχουν λύκοι που τρώνε σκυλιά.”

Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο. Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ και υποστηρίζει με ομόφωνη απόφασή της, η Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, με ψήφισμα που απέστειλε στον αρμόδιο για το κυνήγι υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ταγαρά, σχετικά με την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των λύκων, τις αμέτρητες θανατηφόρες επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα, αλλά και την ατολμία ή τους δισταγμούς της Πολιτείας να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί την κατάσταση. !!! Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:

1. Ημερομηνία/ώρα
2. Περιοχή που συνέβη το περιστατικό
3. Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν
4. Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν
5. Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά
6. Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr

The post Νεκρό κυνηγόσκυλο μετά από επίθεση λύκων στους Πύργους Κοζάνης appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα