Νέες φόλες εντόπισε Κρητική Ομάδα Σκύλων για την Ανίχνευση Δηλητηριασμένων Δολωμάτων

14:42 19/9/2016 - Πηγή: iHunt

Το Σαββατοκύριακο 17/18-9-2016 η Κρητική Ομάδα Σκύλων για την Ανίχνευση Δηλητηριασμένων Δολωμάτων (ΚΟΣ) ήταν ιδιαίτερα απασχολημένη στην ανατολική Κρήτη. Το Σάββατο ο Σπύρος και η Ντάικα ανταποκρίθηκαν σε καταγγελία που αφορούσε στην τοποθέτηση δηλητηριασμένων δολωμάτων σε θέση κοντά στο Παρθένι, Δήμος Αρχανών- Αστερουσίων, Ν. Ηρακλείου. Η Ντάκια εντόπισε φόλες σε 7 θέσεις (πάνω από 50 τεμάχια).

Την Κυριακή πάλι ο Σπύρος και η Ντάικα αξιοποιώντας νέα

καταγγελία επισκέφθηκαν την τοποθεσία Κάτω Αμπέλια, στο Κανούργιο Χωριό του Δήμου Χερσονήσου, Ν. Ηρακλείου. Εντοπίστηκαν ένα δηλητηριασμένο δόλωμα και ένας νεκρός σκαντζόχοιρος.

Τα δολώματα και στις 2 περιπτώσεις καθώς και ο νεκρός σκατζόχοιρος συλλέχθησαν και συντάχθηκαν οι δικογραφίες.

Στους 2 μήνες που λειτουργεί η ΚΟΣ έχει κάνει πολλές αυτοψίες και έχουν εντοπιστεί δεκάδες δηλητηριασμένα δολώματα καθώς και νεκρά ζώα (σκύλοι, πετροκούναβα, σκατζόχοιροι). Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα αποκαλύπτουν το μέγεθος της απειλής από την παράνομη τοποθέτηση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Κρήτη.

Διαβάστε περισσότερα για Νέες φόλες εντόπισε Κρητική Ομάδα Σκύλων για την Ανίχνευση Δηλητηριασμένων Δολωμάτων Εισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια
Keywords
Τυχαία Θέματα