ΚΥΠΡΟΣ: Χωρίς έλεγχο από τη Θήρα τα κυνηγόσκυλα

19:13 14/3/2015 - Πηγή: iHunt

Λευκωσία: Η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας αδυνατεί να διερευνήσει την πιθανότητα οι κυνηγοί να κατέχουν παράνομα σκύλους κατά τις εξορμήσεις τους στο κυνήγι.

Ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Πέτρος Αναγιωτός έδωσε αρνητική απάντηση σε ερώτηση του βουλευτή των Οικολόγων Γιώργου Περδίκη, εξηγώντας ότι:

1) Με την υφιστάμενη νομοθεσία η εγγραφή των σκύλων γίνεται σε ηλικία 6 μηνών. Ένας σκύλος ηλικίας 6 μηνών είναι ένας ώριμος σκύλος

με αποτέλεσμα το προσωπικό της Υπηρεσίας να μην είναι σε θέση να εκτιμήσει την ακριβή ηλικία του αφού δεν έχει τις συγκεκριμένες εξειδικευμένες γνώσεις αλλά ούτε και τη σχετική εμπειρία.

2) Το προσωπικό του Τμήματος Κτηνιατρικών Υπηρεσιών που έχει τη γνώση και την εμπειρία εκτίμησης της ηλικίας των σκύλων δεν εργάζεται κατά το Σαββατοκύριακο και τα απογεύματα καθημερινών. 3) Δεν υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία διαχείρισης του σκύλου στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του, τον κατέχει παράνομα (δηλ. χωρίς άδεια κατοχής, χωρίς microchip), ενώ παράλληλα δεν υπάρχουν οι σχετικές υποδομές.

Γράφει: Άγγελος Νικολάου

http://www.philenews.com

Διαβάστε περισσότερα για ΚΥΠΡΟΣ: Χωρίς έλεγχο από τη Θήρα τα κυνηγόσκυλαΕισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια
Keywords
Τυχαία Θέματα