ΚΥΠΡΟΣ : Προειδοποιούν με απαγόρευση κυνηγίου του τρυγονιού- Δεν δηλώνουν τα θηράματα

11:00 15/9/2023 - Πηγή: iHunt

Σε έμμεσες προειδοποιήσεις για απαγόρευση κυνηγίου του τρυγονιού προχωρά η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας, αφού παρατηρείται ότι πολλοί κυνηγοί δεν προβαίνουν σε δήλωση της κάρπωσης κάθε τρυγονιού μέσω της εφαρμογής Atemis Cy ή μέσω γραπτού μηνύματος (sms).

Σύμφωνα με ανάρτηση, παρά το γεγονός ότι τόσο οι πληθυσμοί των τρυγονιών που έφθασαν στην Κύπρο τις τελευταίες μέρες όσο και η κυνηγετική κάρπωση είναι ιδιαίτερα υψηλοί, αυτή η εικόνα δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεωτικές καταγραφές κάρπωσης των κυνηγών και η Υπηρεσία

μας εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της αφού η παρουσίαση εθνικής κάρπωσης που δεν θα ανταποκρίνεται στην πραγματική εικόνα θα έχει σοβαρό αντίκτυπο στο μέλλον της διεξαγωγής του κυνηγίου του τρυγονιού στην Κύπρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Ανταπόκριση περασμάτων : Την Κύπρο επέλεξαν τα τρυγόνια και τα ορτύκια….14/9/2023

Επισημαίνει ότι «στην περίπτωση που επιβληθεί η απαγόρευση του κυνηγίου του τρυγονιού στην Κύπρο, θα φέρουν τεράστια ευθύνη και όσοι επώνυμοι ή ανώνυμοι οι οποίοι είτε με δηλώσεις τους είτε με τις πράξεις τους έχουν παρασύρει σεβαστή μερίδα κυνηγών να μην προβαίνουν στις σχετικές δηλώσεις».

Αυτούσια η ανάρτηση:

Το κυνήγι των τρυγονιών όπως είναι γνωστό έχει αρχίσει από τις 3 Σεπτεμβρίου και σύμφωνα με το σχετικό διάταγμα αποτελεί υποχρέωση των κυνηγών να προβαίνουν σε δήλωση της κάρπωσης κάθε τρυγονιού μέσω της εφαρμογής Atemis Cy ή μέσω γραπτού μηνύματος (sms).

Από τις παρατηρήσεις της Υπηρεσίας μας φαίνεται ότι τόσο οι πληθυσμοί των τρυγονιών που έφθασαν στην Κύπρο τις τελευταίες μέρες όσο και η κυνηγετική κάρπωση είναι ιδιαίτερα υψηλοί και ίσως να είναι οι καλύτεροι των τελευταίων ετών.

Δυστυχώς αυτή η εικόνα δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεωτικές καταγραφές κάρπωσης των κυνηγών και η Υπηρεσία μας εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της αφού η παρουσίαση εθνικής κάρπωσης που δεν θα ανταποκρίνεται στην πραγματική εικόνα θα έχει σοβαρό αντίκτυπο στο μέλλον της διεξαγωγής του κυνηγίου του τρυγονιού στην Κύπρο.

Στην περίπτωση που επιβληθεί η απαγόρευση του κυνηγίου του τρυγονιού στην Κύπρο, θα φέρουν τεράστια ευθύνη και όσοι επώνυμοι ή ανώνυμοι οι οποίοι είτε με δηλώσεις τους είτε με τις πράξεις τους έχουν παρασύρει σεβαστή μερίδα κυνηγών να μην προβαίνουν στις σχετικές δηλώσεις.

Προς διόρθωση της όλης κατάστασης, η Υπηρεσία μας κάνει έκκληση σε όλους τους κυνηγούς να προβαίνουν στις απαραίτητες καταγραφές της κάρπωσης για όλα τα θηράματα.

Παράλληλα θεωρώντας ότι έχει δοθεί ο απαραίτητος χρόνος προσαρμογής στις νέες υποχρεώσεις των κυνηγών, η Υπηρεσία μας θα εντατικοποιήσει τους ελέγχους της με απώτερο σκοπό τη συνέχιση του παραδοσιακού κυνηγίου των τρυγονιών στην Κύπρο.

Πηγή :https://www.sigmalive.com/

The post ΚΥΠΡΟΣ : Προειδοποιούν με απαγόρευση κυνηγίου του τρυγονιού- Δεν δηλώνουν τα θηράματα appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΚΥΠΡΟΣ, Προειδοποιούν,kypros, proeidopoioun