Καταδίκη ιερέα για απόπειρα πώλησης κουταβιών

22:03 14/4/2024 - Πηγή: iHunt
Καταδίκη ιερέα για απόπειρα πώλησης κουταβιών

Ποινή φυλάκισης 7 μηνών με τριετή αναστολή για απόπειρα παράνομης πώλησης κουταβιών επέβαλε προχθές το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε ιερέα που καταγγέλθηκε το Νοέμβριο του 2018 από τον Σύλλογο Φιλοζωικής Ρόδου.

Σύμφωνα με την αναφορά την 19η Νοεμβρίου 2018 συγκεκριμένο άτομο, που κατονομάζεται, δημοσίευσε στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης facebook,

αγγελία για την διάθεση κουταβιών της φυλής “Κάνε Κόρσο”.

Εκπρόσωπος της φιλοζωικής παριστάνοντας τον πελάτη διαπίστωσε ότι τα κουτάβια πωλούνται από ιδιοκτήτη ιερέα ο οποίος λειτουργεί σε ιερό ναό στις παρυφές της πόλεως Ρόδου έναντι τιμήματος 500 ευρώ το κουτάβι, χωρίς να διαθέτει ειδική άδεια εκτροφής για γέννες (Ν. 4039/12).

Μάλιστα ο ιδιοκτήτης αναφέρει ότι έχει πωλήσει ήδη 2 κουτάβια και περιγράφει ότι είναι όμορφα με μπλε μάτια κ.λπ.
Οι μάρτυρες, όπως τονίζεται στην αναφορά, μετά την έλλειψη παντελούς συνεργασίας από τον ιδιοκτήτη-ιερέα ενημέρωσαν τον Μητροπολίτη Ρόδου για το συμβάν και τον σύλλογο.

Προτάθηκε στον ιδιοκτήτη να διατεθούν τα ζώα στο σύλλογο ώστε να δοθούν για υιοθεσίες νόμιμα και ενώ συμφώνησε κατόπιν, όπως υποστηρίζεται, επετέθη στους μάρτυρες και στα μέλη του Δ.Ε. αρνούμενος πλέον να συναινέσει σε όποια συνεργασία, χρησιμοποιώντας μάλιστα και υβριστικές εκφράσεις που ουδόλως αρμόζουν στο λειτούργημά του.

Οπως αναφέρεται στην αναφορά, ως δικαιολογία για την πώληση των ζώων προέβαλε ότι λόγω σπουδών της κόρης του έχει πολλά έξοδα και εν τέλει ισχυρίστηκε ότι τα έδωσε και ξαφνικά χωρίς να αναφέρει πού, ότι απεβίωσαν.

Πηγή: dimokratiki.gr

Το άρθρο Καταδίκη ιερέα για απόπειρα πώλησης κουταβιών εμφανίστηκε πρώτα στο iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα