Η παράταση θήρας του κότσυφα…..

20:10 12/9/2023 - Πηγή: iHunt

Οι ορνιθολόγοι, που εξ επαγγέλματος ασχολούνται με τα πουλιά, θα έπρεπε να είχαν σαν βασικούς συνεργάτες τους κυνηγούς. Στις σοβαρές χώρες οι κυνηγοί διοργανώνουν μαζικές καταμετρήσεις εδαφόβιων και ενδημικών πουλιών με την βοήθεια των κυνηγόσκυλων και την συνεργασία των σοβαρών επιστημόνων της ορνιθολογίας.

Στη χώρα μας, δυστυχώς, η ορνιθολογική εταιρεία διακρίνεται πρωτίστως για την αντικυνηγετική της υστερία και την ιδεοληπτική της θέση για

την κατάργηση του κυνηγιού. Πάνω στη βάση αυτή στηρίζονται όλες οι κινήσεις της τα τελευταία χρόνια, που πολλές την οδηγούν, πολλές φορές, σε διατύπωση απόψεων που μόνο ως επιστημονικές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν, ενώ έχουν αυτό το περιτύλιγμα όταν πλασάρονται στη δημοσιότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Ρυθμιστική : Πιάστηκε…αδιάβαστη η Ορνιθολογική

Το πρόσφατο επιχείρημα, που κατατέθηκε ως επιστημονική αντίκρουση στην απόφαση του υπουργείου για την επιμήκυνση της θήρας μερικών πτηνών, είναι ότι τον Φεβρουάριο τα κοτσύφια έχουν ήδη φωλιές σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και κακώς το υπουργείο επιτρέπει το κυνήγι τους. Σωστά διαβάσατε, τα κοτσύφια, κατά την ορνιθολογική, ζευγαρώνουν τον… Ιανουάριο και έχουν φωλιές με μικρά κοτσυφάκια τον Φεβρουάριο.

Τα γράφουν και στα σοβαρά όλα αυτά και δεν γελάνε. Γελάνε όμως όλοι όσοι έχουν μια στάλα νιονιό και αντίληψη της πραγματικότητας. Ο Φεβρουάριος είναι από τους πιο κρύους μήνες στη χώρα μας και σημειώνονται τα μεγαλύτερα ύψη χιονόπτωσης, σε όλη την επικράτεια, από την Κρήτη μέχρι τον Γράμμο. Αυτά δεν τα λένε οι κυνηγοί αλλά οι επιστήμονες της μετεωρολογίας.

Ούτε οι πιγκουΐνοι της Ανταρκτικής δεν θα διάλεγαν το μήνα αυτό για γεννήσουν τα μικρά τους. Έχουν δει άραγε ποτέ φωλιά κότσυφα, οι ορνιθολόγοι της συμφοράς και διαβεβαιώνουν ότι ο κότσυφας τον Φεβρουάριο έχει ήδη φωλιάσει? Και που έχτισε τη φωλιά του ο καημένος ο κότσυφας και με τι υλικά? Έχουν βγει ποτέ έξω στη φύση να δουν πότε τα δένδρα βγάζουν φύλλα?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Ρυθμιστική 2023-2024 : Το κυνήγι μεγαλώνει χρονικά……..

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία που κρατά στατιστικά στοιχεία του καιρού για περισσότερο από 100 χρόνια, επισημαίνει ότι ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας με την ισχυρότερες χιονοπτώσεις στη χώρα μας.
Μερικά στοιχεία για τον καιρό της Αθήνας, όπου συνήθως κατοικοεδρεύουν οι ορνιθολόγοι, και όχι για τον Γράμμο και την Ροδόπη όπου κυνηγάμε τον κότσυφα τον Φεβρουάριο, είναι ενδεικτικά της πραγματικότητας. Αφορούν χρονιά, θερμοκρασία που σημειώθηκε και ύψος χιονόπτωσης στην…Αθήνα.

1911, θερμοκρασία -5ο και χιονόπτωση 150 εκατοστά, 1934, -6ο και χιονόπτωση 30 εκατοστά, 1964, -2ο και χιονόπτωση 20 εκατοστά, 1983, -4ο και χιονόπτωση 10 εκατοστά, 2004, -5ο και χιονόπτωση 15 εκατοστά. Αν αυτά σημειώθηκαν, μερικές ενδεικτικές χρονιές, στην Αθήνα τον Φεβρουάριο, που κατά την ορνιθολογική γεννάνε τα κοτσύφια, ή τα κοτσύφια πρέπει να έχουν τρελαθεί ή κάποιοι σοβαροί κατά άλλα επιστήμονες μας πουλάνε τρέλα με κορδέλα. Ο καιρός πάντως δεν τρελάθηκε, ούτε τα στοιχεία της ΕΜΥ.

Τι άλλο μας λένε τα στοιχεία της ΕΜΥ για τη υπόλοιπη Ελλάδα, εκεί όπου γεννάνε, κατά την Ορνιθολογική, τα κοτσύφια.
Μέσος όρος θερμοκρασίας όλων των ετών για τον μήνα Φεβρουάριο.
Δυτική Μακεδονία 3ο, Κεντρική, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη6ο, Ήπειρος 7ο…

Και τα κοτσύφια της Ορνιθολογικής τρέχουν να γεννήσουν τα μικρά τους το μήνα αυτό. Και τι τα ταΐζουν άραγε, θα μπορούσαν οι σοφοί της Ορνιθολογίας να μας διαφωτίσουν?

Και κυρίως πως επιβιώνουν τα κοτσυφάκια στα χιόνια και στις χαμηλές θερμοκρασίες του Φεβρουάριου? Όπως τα πιγκουινάκια της Ανταρκτικής?

Τα κοτσύφια πάντως δεν τρελάθηκαν να γεννοβολούν στα χιόνια, έχουν πολύ σοβαρότερες δουλειές να κάνουν τον Φεβρουάριο από το να ασχολούνται με την Ορνιθολογική και τις εμμονές της.

Τώρα αν ποτέ συναντήσω Φεβρουάριο μήνα κότσυφα να φτιάχνει μια φωλιά ιγκλού, με χιόνια και πάγους αντί με βρύα και λάσπη, θα ξέρω ότι πίστεψε τις ανακοινώσεις της Ορνιθολογικής και δεν θα τον πυροβολήσω. Έχει ήδη αυτοπυροβοληθεί ο καημένος στον εγκέφαλο και είναι τελειωμένος.

Αφού πιστεύει ότι μπορεί να φωλιάσει και να γεννοβολήσει στα χιόνια του Φεβρουαρίου η φύση στα σίγουρα θα τον αποτελειώσει. Εκεί δεν χωράνε βλακείες και ιδεοληψίες.

Το ότι όμως μέχρι σήμερα επιβίωσαν και θα επιβιώσουν τα κοτσύφια σημαίνει ότι οι θεωρίες της Ορνιθολογικής για τα κοτσυφάκια του Φεβρουαρίου είναι μόνο για γέλια, ούτε καν για κλάματα.

Μόνο ένας κίνδυνος υπάρχει για τα κοτσύφια και αυτός δεν είναι το κυνήγι του Φεβρουαρίου. Μήπως τελικά κάνουν το λάθος και διαβάσουν τις ανακοινώσεις της Ορνιθολογικής για τις χειμωνιάτικες γέννες τους και πεθάνουν από τα γέλια.

Le Chasseur

The post Η παράταση θήρας του κότσυφα….. appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Η παράταση θήρας του κότσυφα…..,