Ελάφια στη Ρόδο: Σε κάποια χωριά είναι περισσότερα από τους κατοίκους…VIDEO

07:15 12/12/2023 - Πηγή: iHunt
Ελάφια στη Ρόδο: Σε κάποια χωριά είναι περισσότερα από τους κατοίκους…VIDEO

Προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι χωριών της Ρόδου όπου ελάφια μπαίνουν στις αυλές των σπιτιών και προκαλούν καταστροφές. Μάλιστα, σε κάποια χωριά φέρεται να υπάρχουν περισσότερα ελάφια από ό,τι κάτοικοι.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ρόδου, Φιλήμονας Ζαννετίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τα προβλήματα που δημιουργούν τα ελάφια, επισημαίνει πως αυτό οφείλεται

«στην υπερβολική αύξηση στον πληθυσμό τους σε συνδυασμό με την μείωση των φυσικών χώρων τους λόγω των πυρκαγιών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα ελάφια να μπαίνουν στα χωριά. Σε κάποια χωριά τα ελάφια είναι περισσότερα από τους κατοίκους προκαλώντας καταστροφές».

Σχετικά με την περίφραξη που υπάρχει η οποία ωστόσο ανά 200-300 μέτρα είναι ανοιχτή, ο κ. Ζαννετίδης είπε ότι αποτελεί έργο του υπουργείο Περιβάλλοντος το οποίος όμως είναι ακόμα σε πιλοτικό στάδιο και δημιουργήθηκε με σκοπό να προστατεύονται οι καλλιέργειες. «Η άγρια ζωή είναι δέσμια αρμοδιότητα του υπουργείου Περιβάλλοντος. Εμείς μπορούμε να κάνουμε μόνο προτάσεις», ανέφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος θηροφύλακα της Δ’ ΚΟΣΕ

Ο κ. Ζαννετίδης δήλωσε πως είχε συνάντηση χθες με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Θεόδωρο Σκυλακάκη στον οποίο δόθηκε βίντεο με τις ζημιές και τα τροχαία που έχουν προκληθεί από τα ελάφια. Παράλληλα κατατέθηκε πρόταση προκειμένου να αξιοποιηθεί μια έκταση 10.000 στρεμμάτων με σκοπό να φιλοξενηθούν εκεί τα ελάφια ή να δημιουργηθούν νέα πάρκα «σε διάφορα σημεία του νησιού, να υπάρχει σίτιση, νερό και να μην προκαλούν προβλήματα».

The post Ελάφια στη Ρόδο: Σε κάποια χωριά είναι περισσότερα από τους κατοίκους…VIDEO appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα