Εκδόθηκε η ρυθμιστική για το κυνήγι στον Κυπαρισσιακό

14:41 22/8/2023 - Πηγή: iHunt

Ρυθμιστική διάταξη για το κυνήγι εξέδωσε το δασαρχείο Ολυμπίας, το οποίο περιγράφει αναλυτικά τους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις στην περιοχή του Καϊάφα και ευρύτερα του Κυπαρισσιακού Κόλπου.

Σύμφωνα με την απόφαση, επιτρέπεται η θήρα στην προστατευόμενη περιοχή του Κυπαρισσιακού Κόλπου, εκτός των περιοχών: ζώνη ΠΠΦ1, ζώνη ΠΠΦ2 και Λίμνη Καϊάφα με εγκαταστάσεις Εταιρείας Τουριστικών Ακινήτων σύμφωνα με το Π.Δ..

Συγκεκριμένα, απαγορεύεται το κυνήγι στις ζώνες ΠΠΦ1 «Αμμοθίνες και Παράκτια ζώνη», ΠΠΦ2 «Σταθεροποιημένες

θίνες και εκτάσεις με Δασική βλάστηση», στην περιοχή «Λίμνης Καϊάφας», «Ιαματικών πηγών» και ξενοδοχειακών κλπ εγκαταστάσεων ΕΟΤ και περιμετρικά αυτών, στα όρια ιδιοκτησίας της ΕΤΑΔ, οριοθετούμενη από διασταύρωση Κλειδί, Δημοτικό δρόμο Λουτρών-Νεοχωρίου, αποστραγγιστική τάφρος έως διασταύρωση με αγροτικό δρόμο που οδηγεί στον Εθνικό δρόμο δίπλα από την Νότια αποβάθρα της Λίμνης Καϊάφα, συνέχεια εθνικού δρόμου Πύργου-Κυπαρισσίας μέχρι το Κλειδί.

Επίσης απαγορεύεται η θήρα στα καταφύγια άγριας ζωής «Επικούρειος Απόλλωνας», «Κάτω Σαμικού, Ξηροχωρίου, Σμέρνας, Γραίκα, Βρίνας» &«Ζαχοβουνίου-Πεσκαβίτσας». στη θαλάσσια ζώνη πλάτους τριακοσίων μέτρων από τις ακτές, στους αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους και μνημεία χωρίς προηγούμενη άδεια του Υπουργείου Πολιτισμού, στον πυρήνα διαχείμασης περδικών Ανδρίτσαινας και σε ακτίνα 150 μέτρων από αυτόν.

Παράλληλα, απαγορεύεται το κυνήγι σε πόλεις, κωμοπόλεις, χωριά ή οικισμούς και σε ακτίνα 250 μέτρων από την τελευταία κατοικία τους και γύρω από μεμονωμένες αγροικίες σε ακτίνα 150 μέτρων για τα πτηνά και 100 μέτρων για τα λοιπά θηράματα, με ιδιαίτερη προσοχή στις τουριστικές περιοχές. Το κυνήγι της μπεκάτσας (Scolopaxrusticola) απαγορεύεται στο καρτέρι, το πρωί και το βράδυ.

H ίδια απόφαση του δασαρχείου Ολυμπίας δεν επιτρέπει τη θήρα χωρίς την συγκατάθεση του ιδιοκτήτη, νομέα ή μισθωτή σε αμπελώνες, από την έναρξη της περιόδου της θήρας μέχρι τη λήξη του τρυγητού, σε αθέριστους λειμώνες καλλιεργούμενες εκτάσεις και στους οπωρώνες, εφόσον η άσκησή της μέσα σε αυτά βλάπτει τη καλλιέργεια, σε περιφραγμένες εκτάσεις, στα μόνιμα καταφύγια άγριας ζωής, στις καμένες εκτάσεις για τις οποίες έχουν εκδοθεί ή πρόκειται να εκδοθούν δασικές απαγορευτικές διατάξεις κυνηγίου. Οι ημιαυτόματες και επαναληπτικές καραμπίνες να φέρουν περισσότερα από τρία φυσίγγια, από τα οποία το ένα στη θαλάμη και δύο στην αποθήκη του κυνηγετικού όπλου.

The post Εκδόθηκε η ρυθμιστική για το κυνήγι στον Κυπαρισσιακό appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα