Δελτίο τύπου της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το νόμο “Αργος”

04:35 14/5/2024 - Πηγή: iHunt

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θεσσαλονίκη 13/5/2024

Δυναμική Αντίδραση της Κ.Ο.ΜΑ.Θ 
ενάντια στις αδικίες του ν. 4830/2021 ‘ΑΡΓΟΣ’ κατά των κυνηγών

Στις 10 Μαΐου 2024, εκπρόσωποι όλων των Κυνηγετικών Συλλόγων της Μακεδονίας και Θράκης, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας-Θράκης (Κ.Ο.ΜΑ.Θ) και συνεργατών της, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης. Ο λόγος της διαμαρτυρίας ήταν η έκφραση αντίθεσης σε συγκεκριμένα άρθρα του νόμου

4830/2021 “ΑΡΓΟΣ”, τα οποία δημιουργούν αδικίες κατά των κυνηγών.

Η διαμαρτυρία αποφασίστηκε ομόφωνα από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΟΜΑΘ, ως συνέχεια των ενεργειών των Κυνηγετικών Οργανώσεων για την αποκατάσταση των αδικιών του νόμου 4830/2021 “ΑΡΓΟΣ”.

Μετά από ομιλίες του Προέδρου της Κ.Ο..ΜΑ.Θ κ. Φραγγίδη, του Προέδρου της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας και εκπροσώπου της Κ.Σ.Ε κ. Μπαλατσού, ο κ. Δημηρόπουλος, Ταμίας της Κ.Ο.ΜΑ.Θ, ανέγνωσε σχέδιο ψηφίσματος το οποίο έλαβε τη συνολική αποδοχή από τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους και μέλη των 63 Κυνηγετικών Συλλόγων της Κ.Ο.ΜΑ.Θ.

Στο περιεχόμενο του ψηφίσματος:

Kαταδικάστηκε η πρακτική της στείρωσης των κυνηγετικών σκύλων ως αντίθετη προς την κτηνιατρική επιστήμη.

Επισημάνθηκε η δυσανάλογη χρέωση των 150 € για τη λήψη και αποστολή DNA και τονίσθηκε ότι είναι αποδεδειγμένο ότι δεν αποτελεί κόστος υπηρεσιών, αλλά στοχεύει στη χρηματοδότηση δράσεων αντιμετώπισης των αδέσποτων, μετατοπίζοντας την υποχρέωση του κράτους στις πλάτες των συνεπών ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς και κυνηγετικών σκύλων.

Ζητήθηκε η χρέωση για τη λήψη και αποστολή DNA να είναι ανάλογη του μέσου όρου των τιμών που ισχύουν σε αντίστοιχα εργαστήρια σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναφέρθηκε η αδικία που προκαλείται από συγκεκριμένα άρθρα του νόμου 4830/2021 “ΑΡΓΟΣ”, τα οποία επιβάλλουν αντισυνταγματικές και υπέρμετρες κυρώσεις στους κυνηγούς και τους κατατάσσουν σε πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Στο ψήφισμα καταδείχτηκε περίτρανα, τόσο επιστημονικά όσο και ηθικά, ότι η εφαρμογή του νόμου δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που επιχειρεί να λύσει και ζητήθηκε από τον κύριο Πρωθυπουργό να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για την τροποποίηση συγκεκριμένων άρθρων του νόμου 4830/2021 “ΑΡΓΟΣ”.

Μετά το πέρας των συναντήσεων στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, κατατέθηκε το ψήφισμα και ανακοινώθηκε η δέσμευση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΜΑΘ για τη συνέχιση του αγώνα για την τροποποίηση του εν λόγω νόμου.

Το άρθρο Δελτίο τύπου της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το νόμο “Αργος” εμφανίστηκε πρώτα στο iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα