Χριστούγεννα στο σπίτι του κυνηγού

06:54 25/12/2022 - Πηγή: iHunt

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι αδιαμφισβήτητα από τις πιο όμορφες και λαμπερές γιορτές του χρόνου για μικρούς και μεγάλους.

Για τον κυνηγό όμως, ιδιαίτερα, είναι και οι πιο λατρεμένες. Μέρες, χωρίς δουλειά και άγχος, μέσα στο καταχείμωνο αποτελούν την ιδανική ευκαιρία για απολαυστικά κυνήγια που θα καταλήξουν σε νόστιμα, ευπαρουσίαστα πιάτα στο χριστουγεννιάτικο γεύμα.

Κάθε

οικογένεια έχει τις ιδιαίτερες συνήθειες και παραδόσεις της. Στη δική μας προετοιμαζόμαστε για τις άγιες μέρες από νωρίς. Στολίζουμε το δέντρο μας – λευκό για να θυμίζει τα χιονισμένα έλατα των βουνών, όπου φωλιάζουν τα άγρια θηράματα- με φωτάκια, πολύχρωμες μπάλες, καμπανούλες, αγιοβασίληδες και στην κορυφή το αστέρι και φτερά μπεκάτσας και ένα άδειο φυσίγγι για γούρι να πάει καλά κυνηγετικά η χρονιά που έρχεται.

Τοποθετούμε και τα δώρα μας κάτω από το δέντρο που και φέτος δε θα ξεφύγουμε από τα κλασσικά: παντόφλες, κασκόλ, αυτοκινητάκια για το μικρό και παζλ για τη μικρούλα μας  και οπωσδήποτε καινούρια περιλαίμια για τα αγαπημένα μας σκυλάκια. Και καθώς είναι η πρώτη φορά που έχουμε σκυλίτσα, θα της πάρω ένα ροζ με στρας κάτι που δε γνωρίζει ακόμη ο σύζυγος μου και είμαι πεπεισμένη ότι δε θα του αρέσει, αλλά λόγω του πνεύματος των εορτών θα μου κάνει το χατίρι να της το φορέσει.

Και επειδή το πνεύμα των Χριστουγέννων και η χειμωνιάτικη αύρα που μας τριγυρίζει γεμίζουν το σπίτι μας φίλους και συγγενείς που μας χαρίζουν όμορφες στιγμές και αναμνήσεις αρμόζει να τους προσφέρουμε ένα διαφορετικό γεύμα με  υπέροχα φαγητά και μοναδικά γλυκά.

Κι αν και δεν έχω αποφασίσει ακόμη εάν θα τολμήσω για κυρίως πιάτο να μαγειρέψω τη συνταγή χήνας που προτείνει η στήλη Κουζίνα του site μας, ή θα καταλήξω στο αγαπημένο φαγητό του Οβελίξ, αγριογούρουνο ψητό με πατάτες, είμαι σίγουρη, όμως, για τα υπόλοιπα πιάτα. Για ορεκτικό κολοκυθόσουπα και ψητά ορτύκια γεμιστά με ρύζι και τυλιγμένα σε μπέικον, σαλάτα πράσινη δροσερή με ξηρούς καρπούς και ρόδι και επιδόρπιο σουφλέ σοκολάτας με σως από κρέμα γάλακτος. Στο σπίτι του κυνηγού δε θα μπορούσαμε να παρουσιάσουμε κάτι διαφορετικό από κυνήγι, αλλά τουλάχιστον μου βγαίνει και οικονομικό, καθώς τα κύρια συστατικά είναι ευγενική χορηγία του άντρα μου και των σκυλιών του.

Αυτές τις μέρες έχω διάθεση γιορτινή και χαρούμενη και ελπίζω να σας μετέδωσα έστω και λίγη. Αν θέλετε μοιραστείτε μαζί μας και τις δικές σας προετοιμασίες και σχέδια για τα φετινά σας Χριστούγεννα.

Αγαπημένες μου φίλες σας εύχομαι σε εσάς και τις οικογένειές σας Υγεία, Ευτυχία, Αγάπη και στους κυνηγούς συζύγους μας καλά και ασφαλή κυνήγια και για στο 2023.

Η γυναίκα του κυνηγού

The post Χριστούγεννα στο σπίτι του κυνηγού appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα