Απαγόρευση θήρας σε περιοχές των Δήμων Λεβαδέων & Διστόμου –Αράχωβας- Αντίκυρας

08:17 12/10/2023 - Πηγή: iHunt
Απαγόρευση θήρας σε περιοχές των Δήμων Λεβαδέων & Διστόμου –Αράχωβας- Αντίκυρας

Υπογράφηκε απόφαση με εντολή του Γενικού Γραμματέα Δασών σύμφωνα με την οποία τίθεται σε ισχύ απαγόρευση θήρας ΤΡΙΩΝ ΕΤΩΝ λόγω πυρκαγιάς σε περιοχές των Δήμων Λεβαδέων & Διστόμου –Αράχωβας- Αντίκυρας.

Πιο συγκεκριμένα

αναφέρει η απόφαση :

Αποφασίσουμε την απαγόρευση της θήρας όλων των θηραμάτων, για τρία (3) έτη, ήτοι από την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου 2023-2024 μέχρι την λήξη της κυνηγετικής περιόδου 2025-2026, σε έκταση συνολικού εμβαδού 139.099,41 στρ. που αποτελείται από δύο τμήματα – Τμήμα 1 εμβαδού 43.585,83 στρ. που περιλαμβάνει την καμένη έκταση από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 18-08-2023, καθώς και τη μη καμένη έκταση περιφερειακά αυτής στην περιφέρεια Κοινοτήτων Αγ. Άννας Αγ. Τριάδας, Κυριακίου και Λιβαδειάς του Δήμου Λεβαδέων και Τμήμα 2 εμβαδού 95.513,58 στρ. που περιλαμβάνει την καμένη έκταση από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 21 κ 23 Αυγούστου 2023, καθώς και τη μη καμένη έκταση περιφερειακά αυτής στην περιφέρεια Κοινοτήτων Διστόμου Στειρίου του Δήμου Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας και Κυριακίου του Δήμου Λεβαδέων ΠΕ Βοιωτίας περιοχών αρμοδιότητας Δασαρχείου Λιβαδειάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : ΦΕΚ : Επιτρέπεται η θήρα του αγριόχοιρου στο Εβρο

Η οριογραμμή της έκτασης περιγράφεται ως εξής :

ΤΜΗΜΑ 1

Ανατολικό όριο :Από σημείο ακτής 1 με κατεύθυνση βόρεια ακολουθούνται τα διοικητικά όρια Κοινότητας Αγίας Άννας έως σημείο 2 όπου συναντάται δασικό μονοπάτι –δρόμος. Από το σημείο αυτό έως το σημείο 3 με κατεύθυνση βόρεια ακολουθεί η οριογραμμή το δασικό δρόμο. Στη συνέχεια από το σημείο 3 με κατεύθυνση βόρεια βορειοανατολική εντός δασικής έκτασης ακολουθεί η οριογραμμή μικρό ρέμα έως το σημείο 4 που συναντά τον δασικό δρόμο που συνδέει την Κοινότητα Προδρόμου με τον οικισμό Ρεβυθαίϊκα Κοινότητας Κυριακίου..

Βόρειο όριο: Ο δασικός δρόμος που συνδέει την Κοινότητα Πρόδρομου (από σημείο 4 ) με τον οικισμό Ρεβυθαίϊκα Κοινότητας Κυριακίου (σημείο 5) με κατεύθυνση δυτική.

Δυτικό όριο: Από σημείο 5 που βρίσκεται σε διασταύρωση δρόμου με ακτογραμμή, στο σημείο 6 ακλουθώντας χωμάτινο δρόμο με κατεύθυνση νότια .

Νότιο όριο: Η ακτογραμμή από σημείο 6 έως σημείο 1 με κατεύθυνση ανατολική. Τα σημεία 1-2-3-4-5-6 αποτυπώνονται στα αποσπάσματα φύλλων χάρτη ΓΥΣ.

ΤΜΗΜΑ 2

Ανατολικό όριο :Από το σημείο 7 στην ακτογραμμή, με κατεύθυνση βόρεια ακλουθώντας ρέμα και κατόπιν αυτού από αγροτοδασική έκταση συναντάται ο ασφαλτοστρωμένος δρόμος που συνδέει την Κοινότητα Κυριακίου με τον οικισμό Παναγία Καλαμιώτισσα (σημείο 8). Από το σημείο 8 με κατεύθυνση ανατολική και βόρεια ακολουθείτε ο ασφαλτοστρωμένος δρόμος προς το Κυριάκι έως το σημείο 9. Από το σημείο 9 ακολουθείτε ρέμα έως το σημείο 10 όπου συναντά αγροτική οδό. Η αγροτική οδός με κατεύθυνση βόρεια βόρειο ανατολική συναντά τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο Στειρίου-Κυριακίου στο σημείο 11. Με κατεύθυνση ανατολική ακολουθείτε η ασφαλτοστρωμένη οδός έως το σημείο 12 και μετά με κατεύθυνση βόρεια αγροτική οδός έως το σημείο 13 συναντά το ρέμα Κλεισούρας. Η οριογραμμή ακολουθεί το ρέμα με κατεύθυνση ανατολική ανάμεσα στην Περδικόβρυση και την Λάκκα συνεχίζει στους πρόποδες Λάκκας Περδικόβρυσης έως το Αγνάντιο σημείο 14. Από εκεί με κατεύθυνση νότια νότιο ανατολική στο σημείο 15 όπου συναντά τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο Κυριακίου – Ελικώνα. Στη συνέχεια με κατεύθυνση ανατολική ακολουθείτε ο ασφαλτοστρωμένος
επαρχιακός δρόμος έως το σημείο 16 που συναντά δασική οδό και με κατεύθυνση βόρεια ακολουθείτε η δασική οδός προς τις αναδασώσεις στη θέση «Όραχος» και στη θέση
«Κολλιέδες» καταλήγει σε αδιέξοδο, στο νότιο όριο του καταφυγίου άγριας ζωής «Λατσούδι» (σημείο 17).

Βόρειο όριο: Από το σημείο 17 ακολουθούνται τα Νότια όρια του Καταφυγίου Λατσουδίου (περιοχές Κολλιέδες- Λάκκα – Λούτσα -Λούτσα Μοναστηρίου –Σκοπιές) έως το σημείο 18 όπου υφίσταται δασικός δρόμος και πλατεία ανεμογεννήτριας .

Δυτικό όριο: Από το σημείο 18 (πλατεία ανεμογεννήτριας) ακολουθείτε με κατεύθυνση νότια η δασική οδός η οποία διερχόμενη ανάμεσα από περιοχές «Αετοφωλιά Λιθάρι» καταλήγει στην επαρχιακή οδό Στειρίου- Κυριακίου (σημείο 19). Από εκεί ακολουθείτε ο περιφερειακός χωμάτινος δρόμος νότια του Στειρίου και καταλήγει στην διασταύρωση δασικής οδού με έτερον δασικό δρόμο που εξυπηρετεί ΑΣΠΗΕ στη θέση «Κέδρος» ( σημείο 20). Ακολουθείτε η δασική οδός με κατεύθυνση νότια ανάμεσα στις θέσεις «Κολόβριχος» και «Αμάλια» έως το ρέμα Βούθουλας (σημείο 21) και με κατεύθυνση νότια μέχρι συνάντησης του ρέματος με τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο Παραλίας Διστόμου- Εργοστάσιο Αλουμίνας (σημείο 22). Από εκεί με κατεύθυνση νότια ακολουθεί δρόμο έως την ακτογραμμή (σημείο 23).

Το Δασαρχείο Λιβαδειάς παρακαλείται για την έκδοση της σχετικής δασικής απαγορευτικής διάταξης θήρας.

The post Απαγόρευση θήρας σε περιοχές των Δήμων Λεβαδέων & Διστόμου –Αράχωβας- Αντίκυρας appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Απαγόρευση, Δήμων Λεβαδέων, Διστόμου –Αράχωβας- Αντίκυρας,apagorefsi, dimon levadeon, distomou –arachovas- antikyras