Απαγόρευση κυκλοφορίας στις γάτες για την προστασία του κατσουλιέρη

09:21 18/5/2022 - Πηγή: iHunt

Είναι πολλές οι γάτες στην πόλη Βόλντορφ του γερμανικού νοτιοδυτικού κρατιδίου της Βάδης Βυρτεμβέργης και αυτό το είδος του κορυδαλλού απειλείται με εξαφάνιση. Με κάποιες εξαιρέσεις, η περιφέρεια αποφάσισε να λάβει μέτρα…

Η ελευθερία κινήσεων περιορίζεται δραστικά για τις γάτες στην πόλη Βόλντορφ του γερμανικού κρατιδίου της Βάδης Βυρτεμβέργης: δεν θα επιτρέπεται να βγαίνουν από το σπίτι μέχρι τις 31 Αυγούστου για την προστασία του κατσουλιέρη, που απειλείται με εξαφάνιση στην περιοχή και αυτό το διάστημα φτιάχνει τη φωλιά του, αναπαράγεται και μεγαλώνει τα μικρά του.

Το μέτρο τέθηκε

από χθες Δευτέρα σε ισχύ και θα εφαρμόζεται κάθε χρόνο μέχρι και το 2025 την ίδια περίοδο. Εάν οι ιδιοκτήτες των τετράποδων τα αφήνουν ελεύθερα για βόλτα εκτός σπιτιού, αντιμετωπίζουν πρόστιμο 500 ευρώ. Και εάν η γάτα τραυματίσει ή σκοτώσει κατσουλιέρη, τότε το πρόστιμο μπορεί να φθάσει και τα 50.000 ευρώ. Ο μεγάλος πληθυσμός γάτων στην πόλη, αναφέρεται στην απόφαση, αποτελεί απειλή γι’ αυτά τα πουλιά, ειδικά για τα νεογέννητα, «η επιβίωση των οποίων είναι σημαντική για την επιβίωση του είδους».

Υπάρχουν και κάποιες διευκολύνσεις ή εναλλακτικές στην απαγόρευση. Όπως:

Εάν οι ιδιοκτήτες μπορούν να αποδείξουν ότι οι γάτες τους ζουν μεν εντός της ζώνης απαγόρευσης, αλλά δεν διασχίζουν σημεία που οι κατσουλιέρηδες φτιάχνουν τις φωλιές τους, τότε μπορούν να υποβάλουν αίτημα εξαίρεσης.Επιτρέπεται ακόμα να βγάζουν βόλτα τις γάτες με κοντό λουρί

Και τέλος προτείνεται η εναλλακτική, το επίμαχο διάστημα να φιλοξενούνται οι γάτες σε συγγενείς και φίλους που ζουν εκτός της κόκκινης ζώνης.

Ο δήμαρχος της πόλης, που δηλώνει γατόφιλος, είπε πως καταλαβαίνει πόσο δύσκολο είναι να περιοριστούν οι γάτες για τόσο μεγάλο διάστημα, αλλά «τα χέρια του είναι δεμένα» και δεν μπορεί παρά να επιβάλει την απόφαση. Ωστόσο δεν είναι ακόμα σαφές πώς θα ελέγχεται η εφαρμογή της.

Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, ειδική ομάδα υπαλλήλων θα επιβλέπει την ασφάλεια των περιοχών αναπαραγωγής των πουλιών, προσέχοντας μήπως εμφανιστούν γάτες. Και σε αυτή την περίπτωση θα γίνεται «παρακολούθηση» για να εντοπίζεται το «σπίτι» τους και επομένως και οι ιδιοκτήτες τους.

Πηγή :efsyn.gr

The post Απαγόρευση κυκλοφορίας στις γάτες για την προστασία του κατσουλιέρη appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα