Ζητούμενο η γρήγορη επανείσοδος του Γενικού Δείκτη άνω των 800 μονάδων

του Απόστολου Μάνθου (ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΧΕΠΕΥ)

Η αδυναμία του Γενικού Δείκτη παρά την εκτενή συσσώρευση να επανέλθει με αξιώσεις άνω των 820 μονάδων έφερε τη καθίζηση του επιπέδου στήριξης των 805 με 798 μονάδων σπρώχνοντας με αυξημένο τζίρο ρευστοποιήσεων χαμηλότερα των 790 μονάδων.

Ζητούμενο για τους Buyers είναι η γρήγορη επανείσοδος του Γενικού Δείκτη άνω του ορίου των 800 μονάδων δίνοντας έτσι σημάδια πιθανής καθοδικής εκτόνωσης με "fake" διαγραμματικές ενδείξεις διάσπασης.

Η άρνηση όμως γρήγορης καταγραφής τιμών άνω των

800 μονάδων θα ανοίξει, όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη ανάλυση, μέτωπο με τη σημαντική περιοχή στήριξης των 768 μονάδων.

Σημείο το οποίο δε πρέπει να διερραγεί καθοδικά καθώς θα δώσει ως επόμενο στόχο το επίπεδο των 720 μονάδων. Στο πολύ βραχυχρόνιο πεδίο τα μάτια των «τεχνικών» επενδυτών είναι στραμμένα στη διατήρηση ή μη της κάτω πλευράς του σχηματιζόμενου πλαγιοκαθοδικού καναλιού του Ιουλίου, που εκτείνεται στις 779 μονάδες περίπου. Διακράτηση του εν λόγω σχηματισμού θα δώσει αφορμή για ένα rebound προς το βήμα των 798 μονάδων.

Ενέδωσε τελικά ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 στο καθοδικό φλερτ, που έκανε με το επίπεδο στήριξης των 2124 με 2108 μονάδων, δίνοντας κατηφορικό έδαφος προς το επόμενο επίπεδο στήριξης των 2040 μονάδων. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συμπεριφορά του δείκτη μετά τη λήξη των triple witching και των όποιων αναδιαρθρώσεων των FTSE ακολουθούμενων θεσμικών χαρτοφυλακίων.

Τέλος για άλλη μια φορά η ζημιά προκλήθηκε από το τραπεζικό κλάδο με τον αντιπροσωπευτικό τους δείκτη να χάνει μέσα σε δύο συνεδριάσεις ένα -11% σπάζοντας καθοδικά τόσο την περιοχή των 950 μονάδων όσο και αυτή των 912 με 900 μονάδων. Ζητούμενο και εδώ για τη συνέχεια είναι μια γρήγορη επάνοδο του δείκτη άνω των 900 μονάδων στοιχείο που μπορεί να επαναφέρει σε τάξεις μάχης τους τραπεζικούς Bulls.

Αδυναμία θετικής κατοχύρωσης των 900 μονάδων θα ανάψει τα φώτα στο επόμενο πάτωμα των 800 μονάδων. Επίσης σε έντονα oversold κατάσταση έχει περιέλθει ο γνωστός ταλαντωτής Relative Strength Index σημάδι εγρήγορσης για όσους επενδυτές θα κυνηγήσουν την αντίδραση.

Keywords
Τυχαία Θέματα