Ζημιές «μαμούθ» 13,6 δισ. ευρώ για τη Unicredit

Ρεκόρ ζημιών κατέγραψε το δ' τρίμηνο η μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας, UniCredit, λόγω προβλέψεων για τα κόκκινα δάνεια που έχει στο χαρτοφυλάκιό της.

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ζημιές ύψους 13,6 δισ. ευρώ μετά την τελευταία εκκαθάριση του ισολογισμού της. Πρόκειται για την τρίτη ετήσια υποχώρηση σε διάστημα έξι ετών για το τραπεζικό ίδρυμα.

Τα αποτελέσματα δ' τριμήνου ήρθαν να προστεθούν στις ετήσιες ζημιές που έφτασαν τα 11,8 δισ. ευρώ, προτρέποντας τη διοίκηση της UniCredit

να αποφασίσει την πώληση μετοχών ύψους 13 δισ. ευρώ για να διορθώσει τα οικονομικά της.

Την ίδια ώρα, ο CEO της UniCredit, Jean Pierre Mustier, προσπαθεί να αντιστρέψει την πορεία της μέσω της περικοπής δαπανών, της πώλησης περιουσιακών στοιχείων και της εκκαθάρισης του ισολογισμού της.

Η UniCredit εξοικονόμησε 9,6 δισ. ευρώ για τα προβληματικά της δάνεια κατά το δ' τρίμηνο, έναντι 1,2 δισ. ευρώ έναν χρόνο νωρίτερα, οπότε και είχε ανακοινώσει κέρδη 153 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας CET1 υποχώρησε στα 7,54% στα τέλη του 2016, μετά τα μέτρα που ελήφθησαν για τη βελτίωση του ισολογισμού. Η αναμενόμενη πώληση μετοχών θα αποκαταστήσει τον δείκτη στο 11,15%.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα