Υποτονικό κλίμα στις ασιατικές αγορές παρά το κλείσιμο ρεκόρ στη Wall Street

Πτωτικές κινήσεις στην Ασία την Τρίτη παρά το νέο κλείσιμο – ρεκόρ στη Wall Street, με «οδηγό» την BHP Billiton, η οποία ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη ζημιά στην ιστορία της, λόγω της πτώσης των τιμών πετρελαίου και της ζημιάς που προκλήθηκε από την κατάρρευση του φράγματος στη Βραζιλία.

Ο αυστραλιανός ASX 200 κινήθηκε σταθεροποιητικά, με τον ενεργειακό δείκτη

πάντως να κινείται ανοδικά 1,5%.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση πάνω από 1% λόγω της ενίσχυσης του γεν, που διαμορφώθηκε στα 100,86 έναντι του δολαρίου.

Υποτονικό το κλίμα στο χρηματιστήριο της Νοτίου Κορέας μετά την χθεσινή αργία, ενώ οριακές κινήσεις κατέγραψαν οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Κίνα και το Χονγκ Κονγκ.

Μετά το ράλι (σχεδόν 3%), οι τιμές πετρελαίου διόρθωσαν ελαφρώς στα ασιατικά χρηματιστήρια, με την τιμή του Brent να υποχωρεί 0,54% στα 48,09 δολάρια και την τιμή του αμερικανικού αργού να υποχωρεί 0,52% στα 45,5 δολάρια.

Οι ενεργειακές μετοχές παρ' όλα αυτά συνέχισαν την άνοδο, με την Santos να καταγράφει κέρδη 3,14%, την Woodside Petroleum να ενισχύεται 1,6% και την Inpex να ενισχύεται 2%.

Παρά τις μεγάλες ζημιές η μετοχή της BHP Billiton κινήθηκε ανοδικά 0,5%.

Η στερλίνα διατηρήθηκε κοντά στα χαμηλά 30 ετών έναντι του δολαρίου, στο 1,2879, ενώ το δολάριο κινήθηκε στις 95,610 μονάδες έναντι των υπολοίπων «σκληρών» νομισμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα