Υποχωρούν οι ασιατικές αγορές – Ανεβαίνει το δολάριο

Πτώση κατέγραψαν οι περισσότερες ασιατικές αγορές μετά και τις χθεσινές απώλειες στη Wall Street. Οι επενδυτές έστρεψαν το βλέμμα και στα αποτελέσματα εταιρειών για το δ' τρίμηνο.

Με πτώση έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο του Τόκιο.

Ο βασικός δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 0,33% για να κλείσει στις 23.710,43 μονάδες. Ο διευρυμένος δείκτης Topix μειώθηκε κατά 0,2% στις 1.888,09 μονάδες. Η μετοχή της Toyota υποχώρησε κατά 1,08%, η Honda έχασε 2,15% ενώ η Canon

είχε απώλειες 0,42%.

Στη Σεούλ ο δείκτης Kospi με πτώση 0,48% και τις μετοχές μεγάλων εταιρειών να σημειώνουν απώλειες: η Samsung Electronics 0,86% και η SK Hynix 0,14%. Απώλειες και στις αυτοκινητοβιομηχανίες αλλά και σε μεγάλες εταιρείες του βιομηχανικού κλάδου γενικότερα. Οι εταιρείες χάλυβα Posco και Hyundai Steel με απώλειες 2,01% και 1,98% αντίστοιχα, ενώ η Hyundai Motor υποχώρησε 0,64%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 υποχώρησε 0,56% με απώλειες σε όλους τους κλάδους πλην των εταιρειών χρυσού. Το δολάριο Αυστραλίας ενισχύθηκε στο 0,7868 δολ. ΗΠΑ, από 0,783 δολάριο ΗΠΑ, μετά τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις που έδειξαν αύξηση πάνω από τις προβλέψεις.
Στην Κίνα σημειώθηκαν μεικτές τάσεις. Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ με άνοδο 0,04%, συνεχίζει να βρίσκεται πάνω από τις 31.000 μονάδες.

Στην ηπειρωτική χώρα, ο Shanghai composite με πτώση 0,15% και ο Shenzhen composite με πτώση 0,1%.

Στο μεταξύ, οι πληροφορίες που μετέδωσε χθες το Bloomberg ότι η Κίνα εξετάζει τη μείωση ή και τον τερματισμό αγοράς αμερικανικού κρατικού χρέους, προκάλεσαν την πτώση των αμερικανικών δεικτών και την άνοδο της απόδοσης των αμερικανικών ομολόγων σε υψηλό 3ετίας. Το δολάριο ενισχύθηκε έναντι του γεν στα 111,67. Ωστόσο, στη συνέχεια, το Πεκίνο διέψευσε τα δημοσιεύματα.

Πτώση 9% κατέγραψε το bitcoin μετά την ανακοίνωση της Νότιας Κορέας ότι ετοιμάζει νομοσχέδιο για την απαγόρευση του trading στο κρυπτονόμισμα. Το Bitcoin διαπραγματευόταν νωρίτερα στα 13.450,74 δολάρια, σύμφωνα με τον ιστότοπο CoinDesk.

Στα εταιρικά νέα, η Hyundai Motor ανακοίνωσε ότι θα κάνει συνεργασία με την εταιρεία μίσθωσης αυτοκινήτων της ΝΑ Ασίας Grab με στόχο να αναπτύξει στο μέλλον υπηρεσίες κινητής. Το ποσό της συμφωνίας δεν αποκαλύφθηκε.

Keywords
Τυχαία Θέματα