Υπό πίεση οι ευρωαγορές - Στο επίκεντρο Wall και βρετανικός προϋπολογισμός

Υπό πίεση οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τετάρτη καθώς οι επενδυτές εστίασαν στις τελευταίες ανακοινώσεις σχετικά με τον προϋπολογισμό της Βρετανίας και σε εταιρικά κέρδη.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 660 έκλεισε με πτώση 0,25% στις 387,122 μονάδες.

Στα μεγαλύτερα ταμπλό, ο FTSE 100 +0,1%, o DAX -1,16%, o CAC 40 -0,25%, o FTSE MIB -0,05% και o IBEX 35 +0,21%

Η βρετανική κυβέρνηση υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για την οικονομική ανάπτυξη ενώ ο Φίλιπ Χάμοντ είπε ότι για το Brexit θα μπουν στην άκρη για τα επόμενα δύο χρόνια, ακόμα 3 δισεκατομμύρια

λίρες.

Το κλίμα επηρέασε και η εικόνα που παρουσιάζει η Wall Street η οποία δέχεται πίεση εν αναμονή σημαντικών οικονομικών ανακοινώσεων.

Οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας είχαν τις καλύτερες επιδόσεις στην Ευρώπη, μαζί με το λιανικό εμπόριο και τα βασικά εμπορεύματα. Η RWE σημείωσε άνοδο 1,2% , καθώς η μετοχή επωφελήθηκε από την κατάρρευση των συνομιλιών για κυβέρνηση συνασπισμού στη Γερμανία, με αποτέλεσμα οι αναλυτές να αναμένουν τώρα μια χαλαρότερη ενεργειακή πολιτική. Ο γαλλικός αντίπαλος ΕΤΑ ενισχύθηκε κατά 2,1%.

Τα ταξίδια και η αναψυχή δέχθηκαν πίεση μετά από μια σειρά εταιρικών κερδών. Η μετοχή του Thomas Cook υποχώρησε 8,38% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του έτους που έδειξε αύξηση κατά 8% στα κέρδη. Ωστόσο, τα περιθώρια κέρδους υποχώρησαν στη χρήση 2017 λόγω ενός πιο ανταγωνιστικού περιβάλλοντος.

Η τιμή του αργού σημείωσε άνοδο μετά τα νέα ότι ένας σημαντικός αγωγός διέκοψε τη ροή του Καναδέζικου αργού στις ΗΠΑ.

Επίσης, οι επενδυτές αναμένουν την Τετάρτη τη δημοσίευση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Fed, στις ΗΠΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα