Έκτακτη συνέντευξη Τύπου δίνει ο Φιγιόν

Στην ακύρωση μεγάλης προεκλογικής του εμφάνισης προχώρησε σήμερα ο Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος μάλιστα αναμένεται να συγκαλέσει έκτακτη συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι εν μέσω πληροφοριών ότι οι δικαστικές αρχές ετοιμάζονται να διατάξουν έρευνα στα οικονομικά της οικογένειά του.

Συγκεκριμένα, ο Φιγιόν ακύρωσε την επίσκεψή του σε ετήσια αγροτική γιορτή στο Παρίσι την τελευταία στιγμή και θα μιλήσει στους εκπροσώπους του Τύπου από τα κεντρικά γραφεία της προεκλογικής του εκστρατείας. Η ομάδα τπυ δεν έδωσε

καμία εξήγηση για την αλλαγή στο πρόγραμμά του.

Η Journal du Dimanche έγραψε ότι κλήθηκε από τις αρχές να μιλήσει ενώπιον των δικαστών για το σκάνδαλο που τον θέλει να έχει καταχραστεί δημόσιο χρήμα όταν προσέλαβε τη σύζυγό του ως κοινοβουλευτική βοηθό του, με την τελευταία να λαμβάνει παχυλή αμοιβή για μια εργασία που τελικά ποτέ δεν προσέφερε.

Νωρίτερα, η Mediapart διόρθωσε προηγούμενη ανάρτησή της ότι η σύζυγος του Φρ. Φιγιόν, Πενέλοπε, τέθηκε υπό κράτηση, προκειμένου να παρουσιαστεί ενώπιον του ανακριτή.

Υπενθυμίζεται ότι η Πενέλοπε Φιγιόν είχε κληθεί μαζί με τον σύζυγό της για τη διερεύνηση κατηγοριών ότι είχε λάβει παχυλά ποσά και συγκεκριμένα 900.000 ευρώ, ως αμοιβή για τη βοήθεια που παρείχε στον σύζυγό της, αλλά και σε φίλο του συζύγου της, χωρίς να εργαστεί ποτέ.

Μέχρι την ημέρα που ξέσπασε το σκάνδαλο που ο γαλλικός Τύπος ονόμασε PenelopeGate, o Φρανσουά Φιγιόν ερχόταν πρώτος στις δημοσκοπήσεις. Ωστόσο, όπως επιβεβαίωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του, δεν προτίθεται να παραιτηθεί από την κούρσα διακδίκησης της προεδρίας.

Ο Γάλλος υποψήφιος υποστηρίζει ότι η σύζυγός του όντως εργάστηκε ως κοινοβουλευτική βοηθός του, αν και έχει αναγνωρίσει ότι η ανάθεση του έργου σε εκείνη ήταν ένα λάθος.

Keywords
Τυχαία Θέματα