Υπό αμφισβήτηση το αναπτυξιακό πλάνο της AstraZeneca

Πτώση ρεκόρ σημείωσε η μετοχή της AstraZeneca μετά την αποτυχία ενός νέου της σκευάσματος κατά του καρκίνου στα εργαστηριακά τεστ. Το γεγονός έχει άμεση επίπτωση στον διευθύνοντα σύμβουλο της βρετανικής φαρμακευτικής Pascal Soriot, ο οποίος φιλοδοξούσε να δει την εταιρεία του να μπαίνει στη χρυσή ομάδα των 5 μεγαλύτερων φαρμακοβιομηχανιών στον κόσμο.

Το νέο συνδυαστικό

φάρμακο δεν κατάφερε να έχει καλύτερα αποτελέσματα από τη χημειοθεραπεία στην αντιμετώπιση του καρκίνου στους πνεύμονες. Το σκεύασμα αναμενόταν να φέρει στα ταμεία πάνω από 7 δισ. δολ. σε πωλήσεις μέχρι το 2022, σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών του Bloomberg.

Ο Soriot είχε θέσει ως στόχο του να κρατήσει ανεξάρτητη την AstraZeneca μετά την απόρριψη της πρότασης της Pfizer να την εξαγοράσει έναντι 117 δισ. δολ. τρία χρόνια πριν. Ωστόσο, οι εξελίξεις ίσως καταστήσουν και πάλι ευάλωτη τη φαρμακευτική.

Το φάρμακο Imfinzi, που αναμενόταν να γίνει το Νο1 best seller της εταιρείας, αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της στο χαρτοφυλάκιο των φαρμάκων κατά του καρκίνου, καθώς και παράγοντας – κλειδί για την επιτυχία του στόχου του που έθεσε ο Soriot το 2014, να ανεβάσει δηλαδή τα έσοδα στα 45 δισ. δολ. ως το 2023.

Keywords
Τυχαία Θέματα