Υπαρκτή η απειλή τρομοκρατικής επίθεσης στο Euro 2016, παραδέχεται ο Ολάντ

Ως υπαρκτή χαρακτήρισε την απειλή τρομοκρατικής επίθεσης στη Γαλλία κατά τη διάρκεια του Euro 2016, που ξεκινά σε λίγες μέρες, ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, προειδοποιώντας ότι η «απειλή θα διαρκέσει για πολύ καιρό».

Ωστόσο, τόνισε ότι η χώρα δεν θα δεχτεί να την εκφοβίσουν ενώ καθησύχασε ότι έχουν τεθεί σε εφαρμογή ισχυρά μέτρα ασφαλείας τα οποία μπορούν να αντιμετωπίσουν τον οποιοδήποτε κίνδυνο.

«Πρέπει να κάνουμε το παν ώστε να διασφαλίσουμε ότι

το Euro 2016 θα είναι επιτυχημένο», τόνισε ο κ. Ολάντ στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter, τη στιγμή που η Γαλλία περιμένει εκατομμύρια επισκέπτες για τη γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Περίπου 90.000 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας θα βρίσκονται επί ποδός κατά τις 30 ημέρες που θα διαρκέσει το πρωτάθλημα, προκειμένου να προστατευθούν τα γήπεδα και οι χώροι των φιλάθλων. Οι αγώνες αρχίζουν στις 10 Ιουνίου και ο τελικός θα λάβει χώρα στις 10 Ιουλίου.

Η Γαλλία βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που αιματοκύλισαν το Παρίσι το Νοέμβριο, προκαλώντας το θάνατο 130 ανθρώπων.

Παρά τους κινδύνους και το κλίμα που δημιούργησαν οι επιθέσεις, ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε ότι ο ίδιος αποφάσισε ότι η Γαλλία θα πρέπει να προχωρήσει με τη διοργάνωση του Euro, και να μετατρέψει το πρωτάθλημα σε μία «ευρωπαϊκή γιορτή» για τον κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα