Υπ. Παιδείας: Με μέσο όρο 13 «βγάζεις» το Γυμνάσιο

Ακόμα και με βαθμο 5 στα βασικά μαθήματα θα μπορούν πλεον οι μαθητές του Γυμνασίου να προάγονται στην επόμενη ταξη ή και να παίρνουν απολυτήριο, βάσει της νεας εγκυκλίου που απέστειλε ο υπουργός Νίκος Φίλης στα σχολεία. Πλεον, αρκεί ο μέσος όρος του μαθητή να "βγαίνει" 13, χωρίς κανέναν περιορισμό όμως στο πώς θα υπολογίζεται αυτό. Μπορεί δηλαδή ο μαθητής να έχει 5 στη Γλώσσα, τα Μαθηματικά, τη Φυσική ή την Ιστορία , αλλά με ένα... 20 στη Γυμναστική να το "καλύπτει", να φτάνει στο μέσο όρο 13 και έτσι να προάγεται.

Στην ουσία ο Νικος Φίλης καταργεί προηγούμενη διάταξη βάσει της οποίας οι μαθητές χρειάζονταν τουλαχιστον 8 στα μαθήματα αυτά, που θεωρούνται "βασικά", ώστε να προαχθούν και παράλληλα ο γενικός μέσος όρος της βαθμολογίας τους να είναι 13.

Οπώς καταγγέλλουν όμως οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ, οι μαθητές του Γυμνασίου δεν θα έχουν πια ουτε αυτή την ελάχιστη υποχρέωση.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το υπουργείο, το οποίο εκτιμά ότι πρόκειται για μια κίνηση που θα λειτουργήσει ως αντίβαρο στο «χαλαρό» Γυμνάσιο που προέκυψε από τη δραστική μείωση των εξεταζομένων μαθημάτων.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα