Ξεκινάει το πρόγραμμα σίτισης προσφύγων στην Τουρκία - Συμφωνίες με Αίγυπτο και Τυνησία, προτείνει η Μέρκελ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να συνάψει μια συμφωνία για το προσφυγικό με την Αίγυπτο και την Τυνησία, στα πρότυπα της συμφωνίας με την Τουρκία, δήλωσε τη Δευτέρα η Γερμανίδα καγκελάριος.

Επιπλέον, όπως μεταδίδει το Reuters, τόνισε ότι πρέπει να δαπανηθούν περισσότερα χρήματα σε αναπτυξιακή βοήθεια για τους πρόσφυγες και να αντιμετωπιστούν οι

«ρίζες» του προβλήματος.

Σημειώνεται ότι σήμερα ξεκίνησε το πρόγραμμα σίτισης της Ε.Ε. για τους πρόσφυγες. Σύμφωνα με το πρόγραμμα αυτό, η Ε.Ε. θα εκδώσει προπληρωμένες κάρτες σε 1 εκατ. πρόσφυγες στην Τουρκία για σίτιση, στέγαση, εκπαίδευση και ιατρικά έξοδα, με στόχο να μειωθούν οι προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη.

«Σήμερα λανσάρουμε το μεγαλύτερο project ανθρωπιστικής βοήθειας. Θα παρέχει μια βασική πηγή εισοδήματος για 1 εκατ. Σύρους πρόσφυγες» δήλωσε ο αρμόδιος επίτροπος, Χρήστος Στυλιανίδης. «Το ESSN (το πρόγραμμα - «δίχτυ» της Ε.Ε.) είναι ενδεικτικό της δέσμευσης της Ε.Ε. να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που δέχεται από την προσφυγική κρίση. Είναι ένα ξεκάθαρο παράδειγμα της ισχυρής συνεργασίας μεταξύ της Ε.Ε. και της Τουρκίας, στο πλαίσιο της κοινής τους προσπάθειας να βρουν νέους, καινοτόμους τρόπους να διευθετήσουν τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση της εποχής μας» πρόσθεσε.

Το πρόγραμμα αποτελεί μέρος του Ταμείου 3 δισ. ευρώ που σύστησαν τα κράτη - μέλη για να βοηθήσουν την Τουρκία να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης περίπου 3 εκατ. Σύρων μεταναστών.

Keywords
Τυχαία Θέματα