Βρετανία: Εντός των επόμενων εβδομάδων αποκαλύπτεται η στρατηγική για το Brexit

Εντός των επόμενων εβδομάδων θα γίνει η επίσημη παρουσίαση των σχεδίων της Βρετανίας για την επίτευξη μίας σωστής συμφωνίας για το Brexit, όπως διευκρίνισε η πρωθυπουργός της χώρας, Τερέζα Μέι.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News η κυρία Μέι επεσήμανε ότι «μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες θα παρουσιάσω με περισσότερες λεπτομέρειες το σχέδιό μου για τη Βρετανία και για το πως θα εξασφαλίσω την καλύτερη συμφωνία για το Brexit». Υποστήριξε ακόμη ότι στόχος της είναι η επίτευξης μίας

«σωστής συμφωνίας διεθνώς αλλά και μία δίκαιη συμφωνία στη χώρα μας».

Οι δηλώσεις της κυρίας Μέι, καταφθάνουν λίγες ώρες μετά τις κατηγορίες εναντίον της από την πρωθυπουργό της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον.

Η κυρία Στέρτζον υποστήριξε σε δηλώσεις της ότι γνωρίζει ελάχιστα για το σχέδιο εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, κάτι το οποίο θεωρεί "απαράδεκτο" έξι μήνες μετά το δημοψήφισμα για το Brexit.

Η κυρία Στέρτζον,τόνισε στο στο BBC ότι η βρετανική κυβέρνηση χρειάζεται να κάνει συμβιβασμούς στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ για να κρατήσει στο πλάι της την Σκωτία παρά να επικεντρωθεί στο μεταναστευτικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα