Βρετανία: Εκατό χιλιάδες διαδηλωτές στον δρόμο για τον Τραμπ


Σε ρυθμούς... Τραμπ κινείται από χθες η Βρετανία, όπου ο Αμερικανός πρόεδρος πραγματοποιεί επίσημη περιοδεία, γεγονός που έχει βγάλει στους δρόμους χιλιάδες Βρετανούς που αντιδρούν στην επίσκεψη.

Όπως αναφέρουν τα περισσότερα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, πάνω από 100.000 διαδηλωτές έχουν ξεχυθεί στους δρόμους του κεντρικού Λονδίνου σε μία μεγάλη πορεία, αναγκάζοντας την αστυνομία να κάνει έκκληση μέσω Twitter

στους πολίτες να μην πλησιάζουν στην Trafalgar Square, καθώς η χωρητικότητα είναι εξαιρετικά περιορισμένη. Κάποιοι μάλιστα, λόγω και των ζεστών ημερών στη Βρετανία εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση και βούτηξαν μέσα στο συντριβάνι.

Current scene at Trafalgar Square. The vast majority of the march has now entered. pic.twitter.com/5t6UA6tb5H

MPS Events (@MetPoliceEvents) 13 Ιουλίου 2018

Λίγες ώρες μετά την προσγείωσή του στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της τετραήμερης περιοδείας του στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε στην εφημερίδα Sun ότι «οι διαδηλώσεις που διοργανώθηκαν εναντίον του τον έκανε να αισθανθεί ανεπιθύμητος» και «ότι δεν έχει λόγο να πάει στο Λονδίνο».

Η Βρετανία θεωρεί τις σχέσεις της με της ΗΠΑ ως πυλώνα της εξωτερικής της πολιτικής και η Τερέζα Μέι στοχεύει στην στήριξη του Τραμπ ενόψει του Brexit. Ωστόσο, πολλοί Βρετανοί βλέπουν τον Αμερικανό πρόεδρο ως ασταθή, αναξιόπιστο και αντίθετα προς τις αρχές τους.

Με πανό και πλακάτ που έγραφαν "Dump Trump" (Να ξεφορτωθούμε τον Τραμπ) και "Κράτα τα μικροσκοπικά χέρια σου μακριά από τα δικαιώματα των γυναικών" οι διαδηλωτές στρέφονται κατά του αμερικανού Προέδρου, φωνάζοντας συνθήματα όπως "Ο Ντόναλντ Τραμπ πρέπει να φύγει!".

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα