Βραχυπρόθεσμο το ριμπάουντ στην Ασία - Έκλεισε με μεικτά πρόσημα

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές την Πέμπτη, μετά τη βραχυπρόθεσμη άνοδο, και παρά το γεγονός ότι οι τιμές πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 1% και το δολάριο υποχώρησε.

«Οι ασιατικές αγορές κατέγραψαν τεχνικό ριμπάουντ, το οποίο ωστόσο δεν είχε δυναμική δεδομένης της πολιτικής αβεβαιότητας στις ΗΠΑ και την πτώση των τιμών πετρελαίου, δύο παράγοντες που συνεχίζουν να

ασκούν πιέσεις στις αγορές» σχολιάζει η Margaret Yang, αναλύτρια αγορών στην CMC Markets.

Απώλειες για το Σίδνεϊ και το Χονγκ Κονγκ, κέρδη για το χρηματιστήριο της Σανγκάης και της Σεούλ. Η ιαπωνική αγορά ήταν σήμερα κλειστή λόγω αργίας.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η χθεσινή συνεδρίαση της Fed, η οποία άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια, ωστόσο, επεσήμανε ότι μια αύξηση είναι επικείμενη.

Στην αγορά πετρελαίου, η τιμή του αμερικανικού αργού ενισχύθηκε κατά 0,93% στα 45,76 δολάρια, μετά από πτώση 3% στα 45,34 δολάρια στη Wall Street, ενώ η τιμή του Brent ενισχύθηκε κατά 1,22% στα 47,43 δολάρια.

Η τιμή του χρυσού για άμεση παράδοση κινήθηκε ανοδικά 0,66% στα 1.302,21 δολάρια η ουγγιά.

Στο ταμπλό, η αυστραλιανή μετοχή ακινήτων, REA Group υποχώρησε κατά 3,75%. Η τραπεζική ANZ ενισχύθηκε κατά 0,63%.

Στην αγορά συναλλάγματος ο δείκτης δολαρίου κινήθηκε πτωτικά για τρίτη συνεχή συνεδρίαση, στις 97,167 μονάδες καθώς το δολάριο υποχώρησε έναντι των περισσότερων ασιατικών νομισμάτων.

Συγκεκριμένα, το δολάριο υποχώρησε κάτω από τα 103 γεν, το αυστραλιανό δολάριο κινήθηκε στο $0,766 έναντι του αμερικανικού και το κορεάτικο γουόν ενισχύθηκε στα 1.138,6 έναντι του δολαρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα