Βουλή: «Πέρασαν» οι τροπολογίες για τις τηλεοπτικές άδειες


Με συναινέσεις από την ελάσσονα αντιπολίτευση, που προέκυψαν στην πορεία, αλλά τη ΝΔ να παραμένει αρνητική σε κάθε απόπειρα της κυβέρνησης να διορθώσει εν μέρει τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες, που κρίθηκε αντισυνταγματικός από το ΣτΕ, ολοκληρώθηκε η σχετική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής.

Η στάση, δε, της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να εμμένει σε συγκεκριμένο οδικό άξονα για την επίτευξη ευρύτερων συναινέσεων, αλλά

και της κυβέρνησης να τον απορρίπτει, σηματοδοτεί αυτόματα και πως το αδιέξοδο για τη συγκρότηση του ΕΣΡ δεν έχει ξεπεραστεί.

Ειδικότερα, η ΝΔ ζητά την απόσυρση του νόμου Παππά, την διαμόρφωση νέου ρυθμιστικού πλαισίου που θα μεταβιβάζει το σύνολο των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ και στη συνέχεια να υπάρξει συζήτηση για τα πρόσωπα κοινής αποδοχής που θα στελεχώσουν την Ανεξάρτητη Αρχή.

Από την άλλη πλευρά, η κυβερνητική πλειοψηφία, παρά τις όποιες οπισθοχωρήσεις, εμφανίζεται απρόθυμη να μεταβιβάσει ενισχυμένες εξουσίες στο ΕΣΡ.

Εκτός αυτών, όπως δήλωσε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η υπερψήφιση των τριών υπουργικών τροπολογιών δεν σημαίνει αυτόματα ότι το κόμμα του συναινεί με οποιαδήποτε σύνθεση του ΕΣΡ.

Σύμφωνα, δε, με στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, στην επόμενη Διάσκεψη των Προέδρων, που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα, θα ζητηθεί ο συσχετισμός δυνάμεων στο ΕΣΡ να μην είναι ετεροβαρής υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μην μετατραπεί σε άβουλο όργανο των υπουργικών αποφάσεων.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα