Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση Βούτση για το ΕΣΡ - Στην κυβέρνηση το «μπαλάκι» για τη συγκρότησή του

Η κυβέρνηση καλείται να αποφασίσει, πλέον, για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), αφού στη Διάσκεψη των Προέδρων, που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή, η πρόταση του Νίκου Βούτση δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία των 4/5.

«Κατόπιν αυτού, είναι ζήτημα της κυβέρνησης πώς θα ρυθμίσει το ζήτημα αυτό» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής, αμέσως μετά την άκαρπη ψηφοφορία.

Πιο

συγκεκριμένα, επί της πρότασης Βούτση υπήρξαν 12 «ναι», επτά «όχι» και τρία «παρών», ενώ απουσίασε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Υπέρ ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ κατά η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η Χρυσή Αυγή. «Παρών» ψήφισαν ΚΚΕ και Ποτάμι.

Στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής παρενέβη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, τονίζοντας τα παρακάτω:

«Δεν θα γίνουμε συνεργοί στους εκβιασμούς της κυβέρνησης, ούτε συνυπεύθυνοι στη γελοιοποίηση της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σας ζητάμε να φέρετε τώρα την Υπουργική Απόφαση που θα καθορίζει τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών καθώς και την αλληλογραφία της κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το νόμο Παππά. Δεν πρόκειται να ψηφίσουμε καμία σύνθεση του ΕΣΡ εάν δεν υπάρχει καθαρό και διαφανές τοπίο. Ζητώ να μην βάλετε το θέμα σήμερα σε ψηφοφορία. Εάν όμως επιμείνετε τότε να ξέρετε πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι ΚΑΤΑ».

πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα