Βαυαρική... ναυτιλιακή δε "μασάει" από την τρικυμιώδη κατάσταση στην αγορά

Με τον κόσμο της ναυτιλίας να έχει ταρακουνηθεί από τη μεγαλύτερη χρεοκοπία, και τους μεγαλύτερους "παίκτες" να προσπαθούν να βρουν... μουράγιο μέσω των συγχωνεύσεων, μία οικογενειακή επιχείρηση από την περίκλειστη από ξηρά Βαυαρία τολμά και επενδύει σε νέα πλοία.

Με δύο νέα πλοία, η MST Mineralien Schiffahrt Spedition & Transport GmbH,

ανασταίνει ένα νέο γερμανικό μοντέλο χρηματοδότησης που η παγκόσμια οικονομική κρίση παρολίγο να "σκοτώσει", μέσω ιδιωτικών επενδύσεων για το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης κινήσεων που οι τράπεζες δε φαίνεται να πλησιάζουν. Το μυστικό για την MST, η οποία βρίσκεται... 600χλμ από το Αμβούργο, είναι το ποντάρισμα σε μία μικρή αγορά, όπως η μεταφορά πηλού, παρά το ποντάρισμα στην ανάπτυξη του παγκόσμιου εμπορίου.

Η προσέγγιση αυτή αποτελεί και μία τακτική-κλειδί για έναν επιχειρηματικό κλάδο ο οποίος έχει "κάψει" δισεκατομμύρια ευρώ επενδυτών και πάλαι ποτέ ναυτιλιακών βαρώνων με αγορές νέων πλοίων. Αυτές οι επενδύσεις... βυθίστηκαν όταν κατέρρευσε το ναυτικό εμπόριο μέσω της παγκόσμιας υπερπροσφοράς. Εκατοντάδες εταιρείες με ένα μόνο πλοίο, κάτι το οποίο αποτελούσε και... trend για αρκετό καιρό, έχουν χρεοκοπήσει λόγω της οικονομικής κρίσης. Η MST είναι και η πρώτη η οποία επιστρέφει στην τακτική του λεγόμενου και Kommanditgesellschaft (KG), από το 2013 όταν η Γερμανία θέσπισε νέους κανόνες.

Η MST πιστεύει πως η τακτική της θα λειτουργήσει. Με τα πλοία Marguerita και Tanja, η εταιρεία κατάφερε και ανέλαβε ένα πενταετές συμβόλαιο με την γαλλική Imerys SA για τη μεταφορά πηλού ο οποίος χρησιμοποιείται στο γλασέ χαρτί, από τη Βραζιλία, στο Maine των ΗΠΑ και τον Καναδά.

Keywords
Τυχαία Θέματα