Βαρουφάκης: Παρών στις εκλογές - Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να βασανίσει τον ελληνικό λαό

«Εκβιαστής η Τρόικα» επανέλαβε ο Γιάνης Βαρουφάκης αποδεχόμενος για άλλη μία φορά την ύπαρξη plan B το οποίο χαρακτήρισε ως «σχέδιο αποτροπής της νομίμως και δημοκρατικά εκλεγμένης ελληνικής κυβέρνησης». Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής του Diem25, απάντησε σε ερωτήσεις των αναγνωστών του ThePressProject σημειώνοντας ότι το συγκεκριμένο «σχέδιο αποτροπής» είχε στόχο να ενεργοποιηθεί «μόνο εφόσον η Τρόικα

παρανομήσει».

Με αφορμή τη συζήτηση που διεξάγεται στη Βουλή για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα πεπραγμένα της υπουργίας του, ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε πρόθυμος να συμμετάσχει σε «μια συζήτηση» για την περίοδο εκείνη «από αμφιθέατρο έως ειδικό δικαστήριο».

«Εγώ θα είμαι εκεί. Εκείνοι θα είναι;», ανέφερε συγκεκριμένα.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε το παρόν «σε εθνικές εκλογές ή Ευρωεκλογές στο μέλλον», αφού όπως είπε «το DiEM25 είναι σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και προφανώς θα είναι παρόν και στην Ελλάδα».

«Η εκλογική μορφή που θα πάρει η παρουσία του DiEM25 στην Ελλάδα θα αποφασιστεί από τα μέλη του». Εκτίμησε επίσης ότι «το πολιτικό κενό στη χώρα μας το οποίο όλο και αυξάνεται πρέπει να κλείσει μέσα από δημοκρατικές και ριζοσπαστικές δυνάμεις. Διαφορετικά θα γεμίσει τέρατα.», υπογράμμισε.

O κ. Βαρουφάκης είπε ότι σύντομα στο πλαίσιο «της εξιστόρισης του θρίλερ της "άνοιξης της Αθήνας"» θα καταθέσει την άποψή του για το τι συνέβη στα Eurogroup και θα καταθέσει «και τα πρακτικά εκείνων των συνεδριάσεων».

Keywords
Τυχαία Θέματα