Β. Ντομπρόβσκις: «Η παράταση της αβεβαιότητας θα αντιστρέψει την προοπτική της Ελλάδας»

Το κίνδυνο αντιστροφής της ως τώρα πρόδου που έχει γίνει στην επαναφορά των δεικτών της ελληνικής οικονομίας σε βιώσιμα επίπεδα τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις, μιλώντας μετά την ολοκλήρωση του Ecofin στις Βρυξέλλες και επανέλαβε πως είναι ακόμα δυνατή μια συμφωνία.

Μια ημέρα πριν, στο ναυάγιο του Eurogroup, ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ Τσακαλώτος βρέθηκε απέναντι από μια ενωμένη απαίτηση των θεσμών για νομοθέτηση επιπλέον μέτρων μετά το τέλος τους προγράμματος.



Ο Βάλντις Ντομπρόβσκις, ερωτηθείς από το «New Money» για το κατά πόσο η Επιτροπή θα λάβει κάποια πρωτοβουλία για να προσπεράσουμε το αδιέξοδο, απάντησε πως οι εργασίες «συνεχίζονται διεξοδικά» και όλες οι πλευρές συνομιλούν έτσι ώστε «να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση».

Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής στη συνέχεια τόνισε πως η Ελλάδα κάνει πρόοδο στα οικονομικά της και στην υπεραπόδοση των στόχων που έχουν θέσει οι θεσμοί και βρίσκεται σε τροχιά επίτευξης των πλεονασματικών στόχων ύψους 3.5% για το 2018.

Όμως μια παράταση της ισχύουσας αβεβαιότητας θα πλήξει την ανάκαμψη της Ελλάδας και θα δημιουργήσει αστάθεια και αναποτελεσματικότητα, συνεπώς, ο Αντιπρόεδρος κατέληξε πως είναι αναγκαίο να βρεθεί μια λύση και αν όλες οι πλευρές εργαστούν με καλή θέληση και διεξοδικά, υπάρχει μια ρεαλιστική πιθανότητα να βρεθεί συμφωνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα