Τζο Μπάιντεν: Από τον Λευκό Οίκο... στη βιομηχανία ενδυμάτων

Τον περασμένο Ιούνιο, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ βρέθηκε σε μια απονομή βραβείων με τον CEO του ομίλου ενδυμάτων Gilt , Jerry Storch.

Τότε ήταν που η γεννήθηκε στην κόρη του πρώην αντιπροέδρου, Άσλεϊ, η ιδέα της δημιουργίας μιας νέας μάρκας ρούχων, σε συνεργασία με τη Gilt, μια εταιρεία που στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με διασημότητες όπως η Lady Gaga

και η Τζέσικα Άλμπα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Το νέο label της 35χρονης Άσλεϊ που φέρει την ονομασία Livelihood, περιλαμβάνει τα γνωστά hoodies, δηλαδή τα φούτερ με κουκούλα, τα οποία πωλούνται από 79 έως 99 δολάρια.

Το συγκεκριμένο ρούχο επιλέχθηκε από την Άσλεϊ, γιατί, όπως λέει, συμβολίζει την εργατική τάξη και, εσχάτως, τον ακτιβισμό για τη φυλετική δικαιοσύνη. Μια τέτοια μπλούζα φορούσε ο 17χρονος μαύρος, Trayvon Martin, το 2012, όταν έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικού με αποτέλεσμα να ξεσπάσει κύμα αντιδράσεων και διαδηλώσεις όπου οι συμμετέχοντες φορούσαν hoodies.

Σύμφωνα με την Άσλεϊ Μπάιντεν, τα hoodies είναι παγκόσμια μόδα, φοριούνται από κάθε ηλικία, φύλο και φυλή, από εργάτες μέχρι φοιτητές. Στόχος της είναι να κάνει φιλανθρωπικά γκαλά που θα ευαισθητοποιήσουν για το θέμα των φυλετικών διακρίσεων, την ώρα μάλιστα που ο νέος πρόεδρος Τραμπ υπογράφει διατάγματα κατά των μεταναστών.

Το brand της Άσλει δεν φιλοδοξεί να έχει πολιτικό χρώμα, αν και η ίδια παραδέχεται ότι το οικογενειακό της όνομα πάντα θα είναι συνδεδεμένο με κάποια προκατάληψη, αφού ο πατέρας της -που σημειωτέον τη στηρίζει απόλυτα στο νέο της εγχείρημα – είναι συνώνυμο του φιλελευθερισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα