Τζιρακιάν: Μειωμένα μεγέθη το α' εξάμηνο λόγω μειωμένης ζήτησης

Μειωμένα μεγέθη εμφάνισε η εταιρεία Τζιρακιάν το α΄ εξάμηνο του 2017, λόγω της μείωσης της ζήτησης για χαλυβουργικά προϊόντα, όπως αναφέρει η εταιρεία. Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία, τα EBITDA διαμορφώθηκαν σε 102.000 ευρώ έναντι κερδοφορίας 678.000 ευρώ

το αντίστοιχο εξάμηνο του 2016.

Αναλυτικά, ο κύκλος εργασιών μειώθηκε κατά 7,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο ενώ το μικτό κέρδος ανήλθε σε 574.000 ευρώ, έναντι 1,093 εκατ. ευρώ το 2016, μειωμένο κατά 47,4%.

«Η σοβαρή καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας, στα πλαίσια του προγράμματος σταθεροποίησης της, αλλά και η περαιτέρω μείωση των δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων, επηρέασαν αρνητικά τα επίπεδα ζήτησης για χαλυβουργικά προϊόντα» αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρεία, προσθέτοντας ότι και «η συνεχιζόμενη αστάθεια στις διεθνείς αγορές χάλυβα επηρέασαν τις τιμές κόστους των πρώτων υλών και τη διαθεσιμότητά τους».

Βασική επιδίωξη της διοίκησης κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους είναι η διατήρηση των μεριδίων της στην αγορά αλλά και ο απρόσκοπτος εφοδιασμός της παραγωγής με πρώτες ύλες καθώς εκτιμάται ότι η επαναφορά της ηρεμίας στις διεθνείς αγοράς του χάλυβα θα συμβάλλει στη αύξηση της διαθεσιμότητας των πρώτων υλών περιορίζοντας της ελλείψεις, σημειώνει η εταιρεία.

Υπενθυμίζεται ότι οι μετοχές της εταιρείας βρίσκονται στην κατηγορία επιτήρησης από το 2013.

Keywords
Τυχαία Θέματα