Τζιαμαρόλι: Οι διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση ολοκληρώθηκαν γρήγορα και στην ώρα τους

Οι διαπραγματεύσεις για την τρέχουσα αξιολόγηση ολοκληρώθηκαν γρήγορα και στην ώρα τους, δήλωσε από το 19ο Ετήσιο Capital Link Invest in Greece Forum που διοργανώνει η Capital Link στη Νέα Υόρκη, ο εκπρόσωπος του ESM

Νίκολα Τζιαμαρόλι.

Αν και απέφυγε να μιλήσει άμεσα για το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους, σημείωσε ότι οι υπάρχουσες ρυθμίσεις και οι ευνοϊκοί όροι δανεισμού του ESM επαρκούν για να αποκαταστήσουν τη βιωσιμότητα του χρέους.

Όπως είπε, τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους το 2017 εφαρμόστηκαν με επιτυχία, ενώ επανέλαβε την εκτίμηση του ESM ότι το συνολικό πακέτο των βραχυπρόθεσμων μέτρων θα μειώσει την αναλογία χρέους-ΑΕΠ της χώρας κατά 25% μέχρι το 2060.

Τέλος, εκτίμησε ότι μια τέτοια μείωση θα βοηθήσει την Ελλάδα να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών και ότι η συνεργασία της Ελλάδας με τον ESM θα συνεχίσει για πολλά ακόμα χρόνια.

"Με δάνεια προς την Ελλάδα που λήγουν σε πάνω από 40 χρόνια, η δέσμευσή μας προς την Ελλάδα και τα οφέλη από τους προνομιακούς όρους δανεισμού θα ξεπεράσουν χρονικά το πρόγραμμα. Ο ESM είναι ένας μακροπρόθεσμος εταίρος για την Ελλάδα".

Keywords
Τυχαία Θέματα