Τζανακόπουλος: Στόχος η συμφωνία πριν την εαρινή συνεδρίαση του ΔΝΤ

Την ανάγκη να υπάρξει συμφωνία πριν από την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ στα τέλη Απριλίου, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τσανακόπουλος. Όπως υποστήριξε η κυβέρνηση διαθέτει την απαιτούμενη πλειοψηφία προσθέτοντας ότι »επί του ελληνικού Συντάγματος δεν έχουν λόγο οι δανειστές».

Μιλώντας για τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες είπε ότι διεξάγονται με πρωτοβουλία της Ελλάδας

καθώς οι διαφορές δεν είναι τεχνικού αλλά πολιτικού χαρακτήρα.

«Στόχος να γεφυρωθούν διαφορές με λήψη αποφάσεων ώστε τα κλιμάκια να λειτουργήσουν σε συγκεκριμένο πλαίσιο. Ευελπιστούμε ότι θα επιταχύνουμε και θα σταματήσει η τεχνητή κωλυσιεργία. Στόχος μας είναι εί δυνατόν εντός Απριλίου η συνολική συμφωνία» είπε ο κ. Τζανακόπουλος.

Να υπάρξει συμφωνία πριν την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ

«Είναι αναγκαίο πριν την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ να υπάρξει συμφωνία, στη συνέχεια στην εαρινή σύνοδο το ταμείο θα πάρει τις τελικές του αποφάσεις για το ελληνικό πρόγραμμα. Εκείνοι μπορεί να έχουν σκοπό να περιμένουν περισσότερο, η Ελλάδα όμως δεν μπορεί να περιμένει διαρκώς τις αποφάσεις του ταμείου. Υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε» συμπλήρωσε σε επόμενη ερώτηση.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν ευσταθούν τα σενάρια για προετοιμασία ενόψει των υποχρεώσεων της Ελλάδας τον Ιούλιο απέναντι στους δανειστές ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι «δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να έχουμε το οποιοδήποτε επεισόδιο σχετικά με τις πληρωμές του ελληνικού δημοσίου. Τα σενάρια αυτά εξυπηρετούν την καταστροφολογική ρητορεία».

Στην ερώτηση για το μέχρι ποιο σημείο είναι διατεθειμένη η κυβέρνηση να φτάσει σχετικά με την παρέμβασή της για το ανακοινωθέν της Συνόδου Κορυφής της Ρώμης ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι «πριν από κάθε σύνοδο κορυφής υπάρχουν προπαρασκευαστικές συζητήσεις. Η διακήρυξη για τα 60 χρόνια έχει συμβολικό χαρακτήρα και εμείς προτείναμε διορθώσεις που θα τονίζουν την προστασία των εργαζομένων».

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα