Τζ. Ράις: Οριστική λύση στο θέμα του χρέους το ταχύτερο δυνατό

Έχει συντελεστεί σημαντική πρόοδος στο θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους από το 2015 και μετά, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, τονίζοντας ωστόσο ότι η οριστική λύση θα πρέπει να επιτευχθεί το ταχύτερο δυνατό.

Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στην Ουάσινγκτον, ο Τζ. Ράις χαρακτήρισε τη συμφωνία για το χρέος αναγκαία προϋπόθεση ώστε

να ενεργοποιηθεί η "Καταρχήν Συμφωνία" που επετεύχθη το καλοκαίρι και να συμμετάσχει το Ταμείο στο ελληνικό πρόγραμμα.

Γι' αυτό, όπως είπε, στην παρούσα φάση το ΔΝΤ συμμετέχει μεν στη διαδικασία της τρίτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, ωστόσο το ίδιο δεν πρόκειται να προχωρήσει σε διαδικασία αξιολόγησης του δικού του προγράμματος.

Σχολιάζοντας την πρόταση του Κλάους Ρέγκλινγκ για την χρήση των κεφαλαίων που θα περισσέψουν από το τρίτο πακέτο για την αποπληρωμή των παλαιών δανείων της Ελλάδος δήλωσε ότι πρόκειται για μια λύση που μπορεί να εξεταστεί καθώς θα μπορούσε να συμβάλλει στη βιωσιμότητα του χρέους.

Ωστόσο, επιφυλάχθηκε να απαντήσει κατά πόσο η λύση αυτή, την οποία χαρακτήρισε ως «διαδικασία διαχείρισης παθητικού/υποχρεώσεων», είναι επαρκής προκειμένου να καταστεί το Χρέος της Ελλάδος βιώσιμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα