Τυφώνας Χάρβεϊ: Υπερχείλισε το φράγμα στο Χιούστον, εκκενώνονται σπίτια

Δεν άντεξε στα νερά των πλημμυρών που έχει προκαλέσει ο τυφώνας Χάρβεϊ ένα αντιπλημμυρικό φράγμα στις Λίμνες Κολούμπια, όπως προειδοποίησαν αξιωματούχοι στην Κομητεία Μπραζόρια, έξω από το Χιούστον, μέσω Twitter, καλώντας κάλεσαν όσους κατοίκους δεν έχουν ακόμη εγκαταλείψει την περιοχή να το κάνουν αμέσως.

Στο μεταξύ, νωρίτερα, δύο ταμιευτήρες υδάτων που συνέβαλαν να περιοριστούν οι συνέπειες των σφοδρών βροχοπτώσεων έχουν αρχίσει να υπερχειλίζουν, γεγονός που ώθησε τις αρχές να αφήσουν

περισσότερο νερό να ρεύσει στο σύστημα αποχέτευσης της πόλης —το οποίο ήδη αντιμετωπίζει τεράστια πίεση— για να αμβλυνθεί η κατάσταση σε δύο φράγματα, δήλωσαν αξιωματούχοι της Κομητείας Χάρις.

Οι αξιωματούχοι της Κομητείας παρακολουθούν την κατάσταση σε έξι συνοικίες γύρω από τους ταμιευτήρες και προέτρεψαν τους κατοίκους των περιοχών αυτών να απομακρυνθούν πριν ανέβει το επίπεδο του νερού.

Το γεγονός ότι αφέθηκαν νερά από τους ταμιευτήρες στο αποχετευτικό σύστημα αναμένεται να εντείνει το πρόβλημα των πλημμυρών στις περιοχές γύρω από τον Μπάφαλο Μπαγιού, έναν ποταμό ο οποίος περνάει από το κέντρο του Χιούστον, σύμφωνα με τον Τζεφ Λίντερ, έναν αξιωματούχο της Κομητείας Χάρις που εργάζεται για αντιμετώπιση των πλημμυρών. Στο κέντρο της αμερικανικής μεγαλούπολης δεν έχουν αναφερθεί πλημμύρες μέχρι τώρα.

Εν τω μεταξύ ο Ντόναλντ και η Μελάνια Τραμπ έχουν φτάσει στο Κόρπους Κρίστι, όπου αναμένεται να ενημερωθεί για την κατάσταση, ενώ στη συνέχεια θα πετάξει για το Όστιν, πρωτεύουσα του Τέξας.

Σύμφωνα με τις αρχές του Χιούστον, 100.000 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. «Το τελευταίο 24ωρο οι υπηρεσίες μας έχουν αποκαταστήσει την ηλεκτροδότηση σε 240.000 σπίτια, αλλά συνεχίζουμε να έχουμε προβλήματα», δήλωσαν αξιωματούχοι

Τυφώνας... και τα fake news

Κι ενώ ο Χάρβεϊ επελαύνει έχοντας κάνει εξαιρετικά δύσκολη τη ζωή των κατοίκων του Τέξας, το φαινόμενο της διασποράς ψευδών ειδήσεων σχετικά με τις συνέπειες του τυφώνα έχει περάσει σε άλλο επίπεδο.

Όπως αποκαλύπτει το BBC, μετά από διασταύρωση πληροφοριών που πραγματοποίησε με τους ρεπόρτερ και τους απεσταλμένους του στο σημείο της κασταστροφής, τα fake news έκαναν... πάρτι γύρω από τον τυφώνα Χάρβεϊ.

Όπως αναφέρει το μεγάλο ειδησεογραφικό δίκτυο, «ανακάλυψαν» μεγάλους καρχαρίες να κολυμπούν στους πλημμυρισμένους δρόμους, «παρουσίασαν» το αεροδρόμιο της πόλης να είναι «βυθισμένο» και τα αεροπλάνα να είναι χαμένα στο νερό, ενώ η πιο επικίνδυνη είδηση που κυκλοφόρησε, ήταν η «ανακάλυψη» λεηλασιών στα κατεστραμμένα σπίτια των ανθρώπων που επλήγησαν από τον τυφώνα.

Τα fake news προέρχονται κυρίως είτε από τη φαντασία της συντακτικής ομάδας, είτε από ανεύθυνους πολίτες του twitter και των άλλων social media, οι οποίοι διασκεδάζουν με το δράμα των συνανθρώπων τους.

πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα