Τσιρώνης: Είμασταν ανεκτικοί με τους Καναδούς που δεν εφαρμόζουν τις άδειες

Με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, η οποία πρόσφατα έκρινε ως παράνομη κρατική ενίσχυση τα 14,5 εκ. Ευρώ που δεν πλήρωσε με την απόκτηση των μεταλλείων η Ελληνικός Χρυσός, συνδέει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Τσιρώνης την απόφαση να αναστείλουν τις δραστηριότητές τους στις Σκουριές.


Μιλώντας σε εκδήλωση των Οικολόγων Πράσινων για την διαχείριση των απορριμμάτων και κληθείς να σχολιάσει τις ανακοινώσεις των επενδυτών στην Χαλκιδική, δήλωσε ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απέδειξε ότι κακώς η Eldorado Gold πήρε τον χώρο χωρίς να πληρώσει τα 14,5

εκατομμύρια, που όφειλε να δώσει". Σε σχετική ερώτηση που τέθηκε σήμερα στην συνέντευξη τύπου από δημοσιογράφους, η διοίκηση της εταιρείας επισήμανε ότι η απόφαση αυτή δεν επιβαρύνει την Ελληνικός Χρυσός καθώς το ποσό αυτό έχει ήδη καταβληθεί με τους νόμιμους τόκους.

Ο κ. Τσιρώνης υποστήριξε ότι αυτή είναι η αιτία για τις ανακοινώσεις της Eldorado Gold και για την κατάρρευση της μετοχής και πρόσθεσε ότι δεν έχει τίποτα να φοβηθεί καμία εταιρία η οποία σέβεται το νόμο και τους περιβαλλοντικούς όρους. "Η εταιρία θα μπορούσε να προσφύγει στη δικαιοσύνη εάν διαπίστωνε ότι αθέμιτα την αδικήσαμε. Αντίστροφα, ήμασταν ιδιαίτερα ανεκτικοί καθώς η εταιρία δεν εφάρμοσε, ως όφειλε, μέχρι τον Φεβρουάριο του 2015, τη μέθοδο ακαριαίας τήξης, που ήταν συμβατική της υποχρέωση και την οποία ακόμα δεν έχει υλοποιήσει".


Όπως δήλωσε ο κ. Τσιρώνης " φοβόμαστε ότι η εταιρία δεν είχε ποτέ πρόθεση να την χρησιμοποιήσει αυτή τη μέθοδο και επειδή έφτασε στο επέκεινα αναγκάζεται προφανώς και ανακρούει πρύμναν. Η εταιρία τελικά είναι αυτή που κρατά ομήρους τους εργαζόμενους. Και αυτό δυστυχώς αποδείχθηκε".

Keywords
Τυχαία Θέματα