Τσίπρας: «Θα κρατήσω τις δηλώσεις σας ότι τα αντίμετρα είναι... αέρας κοπανιστός»

Κριτική στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι έχει «αυτοεγκλωβιστεί» σε μια αδιέξοδη στρατηγική του «ψευδοπροφήτη», άσκησε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα... προειδοποίησε τον κ. Μητσοτάκη ότι το 2019 θα έχει κλείσει 3,5 χρόνια που θα ζητά εκλογές και αυτές δεν θα έρχονται. «Θα είστε

αρχηγός κόμματος που επί 3,5 χρόνια θα προβλέπετε καταστροφές και αυτές δεν θα έρχονται» είπε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας ότι η Ελλάδα θα βγει από τα Μνημόνια το καλοκαίρι του 2018.

Στο σημείο αυτό είπε μάλιστα, απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη: «Θα κρατήσω τις δηλώσεις σας ότι τα αντίμετρα είναι... αέρας κοπανιστός».

Τόνισε, δε, ότι η αναμέτρηση γίνεται στις κάλπες και όχι στις δημοσκοπήσεις και υπογράμμισε ότι η συμβολή μίας σοβαρής αντιπολίτευσης θα ήταν σημαντική.

Είπε συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας: «Παρακολούθησα με κατανόηση την προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να μας πείσει ότι ξανακαταστρέφουμε την χώρα. Διαλύουμε την χώρα, Βυθίζουμε στο τέλμα την οικονομία. Ότι παραλάβαμε τον παράδεισο και πήγαμε την χώρα στην κόλαση».

Και συνέχισε: «Παρακολουθώντας τον κ. Μητσοτάκη, κατάλαβα ότι δεν αρκεί να έχεις υπεροπλία επικοινωνιακή στα ΜΜΕ. Να έχεις μαζί σου όλα τα κανάλια και τους καναλάρχες, τους εκδότες και εφημερίδες, όλα τα διαδικτυακά καλοπληρωμένα τρολς. Δεν αρκεί, γιατί, στο τέλος της ημέρας, πολιτική δεν είναι μόνο επικοινωνία. Θέλει και επί της ουσίας στρατηγική, θέλει μυαλό και ψυχή».

«Όσο δυνατός και να είσαι στα ΜΜΕ, η πολιτική έχει να κάνει με τα βιώματα» επέμεινε ο πρωθυπουργός, συνεχίζοντας, προς τον πρόεδρο της ΝΔ: «Σας παρακολουθώ να προσπαθείτε να πείσετε. Αλλά δεν το καταφέρνετε. Κάποιοι θα σπεύσουν να πουν ότι δεν το καταφέρνετε, γιατί δεν το έχετε. Δεν σας υποτιμώ ως αντίπαλο. Δεν τα καταφέρνετε, γιατί είστε αυτοεγκλωβισμένος σε μια αδιέξοδη στρατηγική του ψευδοπροφήτη, που προβλέπει την καταστροφή και διαψεύδεται».

«Αυτή η στρατηγική που επιλέξατε έχει ημερομηνία λήξης. Όσο περνά ο καιρός, κινδυνεύετε να γίνετε γραφικός. Δεν είναι μακριά αυτή η στιγμή» επέμεινε, συνεχίζοντας την ομιλία του με αποκλειστικό στόχο τον κ. Μητσοτάκη. «Φανταστείτε τον εαυτό σας σε δύο χρόνια από σήμερα. Τον Μάιο του 2019, πριν τις ευρωεκλογές, που θα είναι η πρώτη κάλπη που θα αναμετρηθούμε. Εκεί γίνονται οι αναμετρήσεις και όχι στις δημοσκοπήσεις».

«Τον Μάιο του 2019 θα έχετε 3,5 χρόνια αρχηγός της ΝΔ που ζητά εκλογές και δεν έρχονται. Που προβλέπει καταστροφές, αλλά δεν επαληθεύονται. Πώς το σκέφτεστε αυτό; Είναι σοβαρή στρατηγική; Σήμερα είχατε μια ευκαιρία. Είχατε μια ευκαιρία μεγάλη για την παράταξή σας να αλλάξετε αφήγημα και την πετάτε» τόνισε.

«Είπατε στο λαό δύο πράγματα επί της ουσίας:

- Η κυβέρνηση φέρνει 4ο Μνημόνιο

- Αντίμετρα αέρας κοπανιστός

Θα κρατήσω τις σημειώσεις σας και θα πω στους συνεργάτες μου να ετοιμάσουν τα σποτ, για να θυμίζουμε τι λέγατε. Τον Μάιο του 2019 όχι μόνο δεν θα έχουμε 4ο Μνημόνιο, αλλά θα διανύουμε έναν ολόκληρο χρόνο εκτός μνημονίων, καθώς θα βγούμε οριστικά στο τέλος του 2018, ολοκληρώνοντας το τρίτο πρόγραμμα -ίσως και πιο νωρίς» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, επιμένοντας στο αφήγημα περί εξόδου από τα Μνημόνια.

Και προσέθεσε: «Θα έχουμε τον Μάιο του 2019 και πέντε μήνες που θα έχουν ενεργοποιηθεί κανονικά όλα τα αντίμετρα, που εσείς ονομάζετε αέρα κοπανιστό. Που ετοιμάζεστε να καταψηφίσετε ένα προς ένα. Αέρας κοπανιστός, που όμως τότε θα ανακουφίζουν εκατοντάδες νοικοκυριά, που δεν θα ξεχάσουν ότι τα καταψηφίσατε».

«Πώς θα πάτε τότε στις ευρωεκλογές, κ. Μητσοτάκη;» διερωτήθηκε. «Η χώρα θα ήταν ευτύχημα να έχει αντιπολίτευση με άλλη πολιτική. Τώρα που σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα θα ήταν χρήσιμη η αντιπολίτευση. Φοβάμαι όμως ότι, υιοθετώντας διαρκώς τις συμβουλές των ακραίων και ιδίως του κ. Γεωργιάδη, δύσκολα θα αλλάξετε πολιτική».

«Θα χάσετε τον μοναδικό σας σύμβουλο, τον φόβο και την καταστροφή» συνέχισε. «Ρωτήστε έναν πολίτη. Πείτε του τι προτείνει ο κ. Μητσοτάκης για την χώρα. Στοιχηματίζω ότι κανείς δεν θυμάται αν έχετε κάνει μια θετική πρόταση. Μόνο αρνητική εικόνα δίνετε. Για να γίνετε αρχηγός πρέπει να κάνετε πρόταση» υπογράμμισε, επιχειρώντας να... νουθετήσει τον πρόεδρο της ΝΔ.

Και συμπλήρωσε: «Να σας θυμίσω τι είπατε στους βουλευτές σας, στις 24 Φεβρουαρίου, ότι η χώρα βουλιάζει στην παρακμή και κανείς δεν ξέρει αν και πότε θα κλείσει η αξιολόγηση. Ήταν η περίοδος που στα ΜΜΕ ο Γεωργιάδης είχε πει ότι "δεν θέλετε να κλείσει η αξιολόγηση, θα έρθετε και θα περάσετε τόσα και άλλα τόσα"».

«Εμείς, όταν κάνουμε διαπραγμάτευση» επέμεινε, «κάνουμε διαπραγμάτευση και ήμασταν έτοιμοι να πάμε στα άκρα, αν δεν παίρναμε όσα θα καθιστούσαν την συμφωνία ισορροπημένη. Όταν έγινε καθαρό ότι θα έχουμε και αντίμετρα και δεν θα εφαρμοστούν τόσα και άλλα τόσα, αλλά για κάθε αρνητικό μέτρο που ψηφίζουμε σήμερα, θα εφαρμόζετε και αντίστοιχο θετικό και θα υπάρξει λύση για χρέος, που θα δημιουργήσει θετικό ορίζοντα και συμφωνήσαμε τότε η ΝΔ και τα ΜΜΕ άλλαξαν τροπάρι. Άρχισαν να λένε ότι την καταστρέφουμε, γιατί έχουμε συμφωνία. Μου έρχεται στο μυαλό ένα κουίζ: τι είναι πιο βαρύ, ένα κιλό σίδερο ή ένα κιλό βαμβάκι; Είμαι σίγουρος, κύριε Μητσοτάκη, ότι όταν ήσασταν παιδάκι, δεν θα απαντήσατε σωστά σε αυτό το κουίζ».

πηγή: protothema.gr

«Σήμερα ανακαλύψατε και τον Θεοδωράκη. Δεν εννοώ τα τραγούδια του» έσπευσε να προσθέσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα