Τσίπρας: Είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος για να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση στις 22 Μαϊου

«Βρισκόμαστε εντός των πλαισίων, εντός των στόχων του χρονοδιαγράμματος για να έχουμε κατάληξη των διαπραγματεύσεων στις 22 Μαϊου» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής για το Brexit στις Βρυξέλλες.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνεδρίασης για το Brexit, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η διαδικασία ήταν γρήγορη, εκφράστηκε η ομοφωνία των «27», κάτι που αποτελεί

ένδειξη ισχυρής ενότητας. Υπάρχει ομοφωνία σχετικά με τις κατευθυντήριες γραμμές για το Brexit». «Οι επόμενες δράσεις περιλαμβάνουν ένα φιλόδοξο χρονοδιάγραμμα διαπραγμάτευσης, δεν θα είναι ομως τοσο εύκολο, όσο οι σημερινές αποφάσεις. Η διαδικασία θα είναι δύσκολη γιατί είναι πολύπλοκα τα ζητήματα που έχουμε να συζητήσουμε. Το χρηματοοικονομικό θα είναι το πιο δύσκολο σκέλος» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στα θέματα που θα απασχολήσουν συγκεκριμένα την Ελλάδα στις διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε. τόνισε ότι προτεραιότητα αποτελούν οι Έλληνες πολίτες που ζουν στην Μ. Βρετανία, η διασφάλιση των ομαλών διμερών εμπορικών σχέσεων και η διασφάλιση των τουριστικών ροών από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Παράλληλα είπε ότι η ελληνική πλευρά ζήτησε να διατυπωθεί ρητά η διευκρίνιση ότι το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης δεν θα αποτελέσει πολιτικό ή νομικό προηγούμενο για σχέσεις με τρίτες χώρες και αυτό έχει να κάνει με το ότι η διαπραγμάτευση μιας χώρας που ήταν κράτος μέλος είναι τελείως διαφορετικό από ό,τι η σχέση με τρίτες χώρες

«Τo Brexit είναι ένα γεγονός δυσάρεστό που συνέβη εξαιτίας δυσαρέσκειας των πολιτών για τις πολιτικές της ΕΕ πρέπει να δουλέψουμε σκληρά οι 27 για μια πιο δημοκρατική και κοινωνική Ευρώπη» κατέληξε για το θέμα ο κ. Τσίπρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα