Τσακαλώτος: Η Ελλάδα είναι ένα βήμα πριν «γυρίσει σελίδα»

Η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα πριν «γυρίσει σελίδα» δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά τη λήξη του Eurogroup.

« Ήταν μια πολύ καλή συνεδρίαση για την Ελλάδα κατά τον πρώτο γύρο του σημερινού Eurogroup. Ήταν πολύ καλή γιατί όλοι οι θεσμοί έκαναν πολύ καλά σχόλια για την πολύ γρήγορη ολοκλήρωση της τεχνικής

συμφωνίας με τους θεσμούς» δήλωσε ο Ευ. Τσακαλώτος προσθέτοντας ότι «τόσο η ελληνική πλευρά όσο και οι θεσμοί δούλεψαν σκληρά γι΄αυτό το αποτέλεσμα».

Όπως είπε υπήρξε μια «κοινή αποδοχή ότι πρέπει να τελειώνουμε με τα προαπαιτούμενα» τα οποία, όπως δήλωσε, η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να ολοκληρώσει το συντομότερο δυνατό.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών επεσήμανε τις δηλώσεις Ρέγκλινγκ για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, λέγοντας ότι η μείωση θα είναι μεγαλύτερη από το αναμενόμενο, ωστόσο πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνει ακόμα πολλή δουλειά. Επιπλέον, πρόσθεσε ότι περιμένει μια ακόμα καλύτερη σύσκεψη στις 22 Ιανουαρίου.

Αναφερόμενος στον νέο πρόεδρο του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, δήλωσε ότι έχει κάνει πολύ καλή δουλειά κι ότι έχει τη στήριξη πολλών.



Keywords
Τυχαία Θέματα